„Támogassa
Reggeli gyors

"Maradjunk-e az EU-ban, betartva szabályait?"

6/08/2021 09:14

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Abszurd módon olyan kérdést tenne fel Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke, amely 10 éve egyértelműnek tűnt.

2021. augusztus 06. Reggeli gyors - részlet 21.08.06. Miklósi László
04:43
00:00

A múlt héten az NVB átengedte az összes, az Orbán-kormány által benyújtottgyermekvédelminek nevezett kérdést, már ősszel megtarthatják a referendumot. Ezzel szemben a Karácsony Gergely által benyújtott kérdésekkel nem foglalkozott érdemben a testület. A héten azt a kérdést tesszük fel vendégeinknek, hogy mi lenne az a kérdés, amit ők feltennének egy népszavazáson?

Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke olyan kérdést fogalmazott meg, amelyet tíz évvel korábban biztosan nem tett volna fel. "Egyetért-e azzal, hogy Magyarország az Európai Unió tagja maradjon, betartva a demokratikus normákat, például a sajtó szabadságát, a hatalmi ágak megosztását?"

Kifejtette, korábban nem gondolta volna, hogy kérdés lehet a demoktratikus értékek betartása és Magyarország Európához való tartozása.

Egy másik kérdését a rendszerváltás idején fogalmazta meg. "Egyetért-e azzal, hogy szakmai és politikai konszenzussal kell kialakítani az oktatás-, az egészségügy, a nyugdíjrendszer (sor folytatható) meghatározóa alapelemeit, és azok legalább 20 évig ne változzanak?"

A teljes beszélgetést meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Reggeli gyors/interjú Miklósi Lászlóval
2021.08.06., péntek 7:35
Riporter: Para-Kovács Imre