„Klubrádió
Hetes Stúdió

Lemaradnak a társadalmak, ahol a kapcsolatokon múlik a siker

3/08/2019 13:02

| Szerző: Klubrádió

A Hetes Stúdióban két órán át a közéleté és a politikáé a szerep: az első órában tudósítóink riportjait hallhatják, a másodikban újságírók együtt vitatják meg a héten történteket.

2019. augusztus 03. Hetes Stúdió (2019. augusztus 03., szombat 15:00)
104:44
00:00
Műsorvezetők: Bálint Judit, Lampé Ágnes, Bálint Judit, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Rózsa Péter
A Hetes Stúdióban beszélünk egy tanulmányról, amiből kiderül, hogy azok a társadalmak, ahol a kapcsolatoknak nagyobb szerepük van az előrejutásban, mint a tudásnak és szorgalomnak, kevésbé képesek alkalmazkodni a változásokhoz, mint meritokratikusabb versenytársaik. Ez pedig előbb-utóbb gazdasági lemaradáshoz vezet.

 
Maróth Miklós
 
Forrás: Wikipedia
 

Megbeszéljük, ki az a Maróth Miklós, aki pár napja átvette az MTA kutatóintézetei fölötti irányítást.

 
Clare Humphreys
 
Forrás: Facebook
 

Az adásban interjút hallhatnak Clare Humphreys-zal, aki a Corvinus Egyetem diplomaosztóján a végzősök nevében kritikus beszéddel búcsúzott az intézménytől.

Szó lesz még az amerikai sajtóban csak "opioid crisis"-nak nevezett jelenségről is, vagyis arról, hogy az USA-ban az opioid szerek túladagolása vezető halálozási ok lett az 50 alatti korosztályban.

A hét fontos eseményeit Gergely Zsófia, a HVG munkatársa; Diószegi-Horváth Nóra, a merce.hu főszerkesztő-helyettese és Bolgár György beszéli meg a műsorvezetővel, Dési Jánossal.

Hetes Stúdió
2019. augusztus 3. szombat 15:00
Műsorvezető: Dési János
Szerkesztő: Bálint Judit