„Támogassa
Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Lázadás a Formula 1-ben

30/01/2019 14:44

| Szerző: Klubrádió

Öt verseny sorsa még nem dőlt el, Vietnam lesz az új helyszín. A promóterek elégedetlenek az új tulajdonossal. Ez a helyzet most az F1 világában, azt is egyre többen rebesgetik, hogy megszűnik a versenysorozat.

2019. január 30. Élőben a városból 19.01.30. F1
09:58
00:00

Elégedetlenek a versenyszervezők és a csapatok is a száguldó cirkusz jogainak új tulajdonosával, a Liberty Mediával. Annyira, hogy egyre többször merül fel a versenysorozat megszűnésének lehetősége. Kétséges a spanyol, a német, az olasz, a brit és a mexikói nagydíj sorsa is. Miután a televíziós közvetítések többsége is fizetőssé vált, a nézők is elpártolhatnak a sportágtól.

Baka Gábor, a Vezess.hu szakírója szerint a Liberty túl merészen vágott bele az üzletbe, amikor Bernie Ecclestone-tól megvásárolta a jogokat. A cégnek nincs ebben a műfajban tapasztalata. Igaz, hogy a problémák nem új keletűek, de azokat az F1 mindenható ura még tudta kezelni.

Az idei évad március közepén indul Ausztráliában. Most is változnak a szabályok, a módosítások a követést és az előzést hivatottak segíteni, de a szakíró szerint ebből nem sokat fognak érzékelni a nézők. Favoritnak továbbra is a Mercedes látszik, a Ferrari feltehetően javulni fog – mondta el Baka Gábor.

Fábián László interjúját a felső „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: Pixabay.