„Támogassa
Reggeli gyors

Lakner: Magyar nem akarja, hogy úgy tűnjön, elhagyta a budapesti színteret

29/04/2024 11:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Mintha a vidékjárás és más elfoglaltságaik mellett azért akartak tartani egy budapesti rendezvényt, nehogy az legyen a benyomás, hogy Magyar Péter elhagyta ezt a színteret – véli Lakner Zoltán politológus.

2024. április 29. Reggeli gyors - részlet 24.04.29. Lakner Zoltán
08:57
00:00

Miután az Orbán-kormány talán legsúlyosabb válságát idézte elő bicskei gyermekotthon igazgatóját fedező K. Endre kegyelmi ügye, úgy tűnt, a pedofil-ügyek befagytak, vagy ha nem is, a feltárásukra tett kísérletek mintha akadályokba ütköztek volna. Az utóbbi hetekben azonban sorra bukkantak fel újabb és újabb ügyek. Ezt a hullámot lovagolta meg Magyar Péter pénteki tüntetésén felhasználta a gyermekvédelmet.

"Eddig is értékeltem a törekvést, hogy Magyar visszautal ennek a magyar belpolitikai turbulenciának a keletkezéstörténetére, és ez a kegyelmi botrány. Más politikai szereplők is szoktak így tenni" – mondta a Reggeli gyors hétfői adásában Lakner Zoltán politológus, a Jelen főszerkesztője. Szerinte is elterelődött a figyelem a gyermekbántalmazási ügyek felderítéséről február óta, pedig nagyon fontosnak ítéli a közvélemény is.

"Az volt a benyomásom, mintha a vidékjárás és más elfoglaltságaik mellett egy budapesti rendezvényt is szerettek volna tartani, nehogy az legyen a benyomás, hogy Magyar Péter elhagyta a budapesti színteret" – mondta Lakner, hozzátéve, hogy a téma adta magát a hét eseményei miatt, de ezt nem tartja szokatlannak.

Abban nem lát semmi misztikusat, hogy egy lendületben lévő politikai szereplő a küszöbön álló önkormányzati választásokon való indulást is fontolgatja, hiszen az EP-választások mellett ez is nagyban meghatározza azt, mekkora belpolitikai erőt tud kiépíteni. Az már más kérdés, hogy hány helyen tud Magyar Péter a Tisza párttal listát állítani. Szerinte minden azon fordul meg, hogy sikerül-e a pártnak országos szinten legalább 100 olyan embert bevonzani, akik "relatíve megbízhatók, és nem fognak lefalcolni".

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Lakner Zoltánnal
2024.04.29., hétfő 7:42
Riporter: Szénási Sándor