„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kálmán Olga: A közmédia közpénzen hazudik az adófizetőknek

9/12/2020 22:25

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A 2010 óta tartó folyamatnak, amelynek során a kormány a közmédiát propagandagépezetté züllesztette csak a kormányváltás vethet véget Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja szerint.

2020. december 09. Megbeszéljük - részlet 20.12.09. Kálmán Olga
15:06
00:00

„Elég az Orbán-dúlásból!” – ismételte meg a Megbeszéljük… korábbi betelefonálóját Kálmán Olga a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja.

A kormány 2010 óta teljesen rátelepült a közmédiára és propagandagépezetté züllesztette azt. Mint egykori újságíró és médiaszakember, Kálmán elmondta, hogy a legegyszerűbb megoldás erre a problémára a kormányváltás. Szerinte lehet monitorozni a közmédiát, felmérni műsorstruktúrát és a tartalmat, lehet a Médiatanácshoz fordulni, vagy bíróságra vinni az ügyeket, de amíg az Orbán-kormány ilyen korlátlan hatalommal, pénzügyi háttérrel bír, azon kívül, hogy szóvá tesszük azt, hogy agymosó propagandával hazudnak az embereknek, sokat nem lehet tenni. Külön kiemelte azt is, hogy a pénzügyi hátteret közpénzből finanszírozzák, tehát az emberek adójából származik, és ezt költi arra kormány, hogy hazudjon az adófizetőknek. Jövőre csaknem 120 milliárd forintból működhet csak az állami tévé.

Forrás: Facebook
 

„Közszolgálatinak merik hívni azokat az adókat, amelyek semmilyen formában nem felelnek meg a közszolgálatiságnak. Vegytiszta állami agymosó televízió és rádió.” Hozátette, mindazoknak, akiknek közük volt a szakmához különösen fájdalmas belenézni, belehallgatni ezekbe az adásokba, hiszen munkájuk volt a közszolgálati médiában. A kormány és azok az emberek, akik elfogadták a beavatkozást, tönkretették a szakmát.

Kálmán szerint most mindent meg kell azért tenni, hogy a valóban független felületek megmaradjanak. Példaként említette meg a Klubrádió és a Facebook szabadságát, valamint a kisebb szabad portálok munkáját. Világosan összefoglalta a feladatot is: „mindenhol mondjuk el azt, hogy A: hazudtak, és B: ehhez képest az igazság az, hogy…”

Kitért a májusi európai parlamenti választások előtt tartott külpolos értekezletről kiszivárgott „ukázra” is, amit abszurdnak nevezett. Akkor Bende Balázs vezető szerkesztő többek közt azt mondta: „Ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják... Ennek megfelelően dolgozunk mindannyian. Nincs kérdés.” Kálmán értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy hogyan támogathat nemcsak ellenzék, de bármilyen politikai irányt egy közszolgálati adó.

A helyzet súlyosságát úgy foglalta össze, hogy „aki a közszolgálati, vagy inkább állami tévéből tájékozódik és elhiszi, amit ott lát, annak nagyon nehezen tudnánk a véleményét megingatni akár egy bírósági végzés felmutatásával. Már csak azért sem, mert az bírósági végzésről azok, akik az állami adót nézik, egyszerűen nem értesülnek. Mint ahogy nem értesültek arról sem, hogy Szájer József egy huszonöt fős szexorgián vett részt. Ők arról értesültek, hogy Szájer József egy házibuliban volt, méghozzá kijárási tilalom idején, amit így megszegett és levonta a megfelelő következtetést. Csak azt nem mondták el, hogy szexorgián volt, ahonnan menekülni próbált és drogot találtak a hátizsákjában.”

Ennek ellenére minden eszközt meg kell ragadni, hogy az igazságra felhívjuk a figyelmet.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük...
2020.12.08. 16:45
Műsorvezető: Bolgár György