„Klubrádió
Esti gyors

Hadházy már nem jár be a Házba

21/10/2019 20:53

| Szerző: Klubrádió

Mandátumát megtartja a független országgyűlési képviselő, de nem megy az ülésekre. Szervező munkát vállal, amit a parlamentből nem lehet csinálni.

2019. október 21. Esti gyors - részlet 19.10.21. Hadházy Ákos
07:47
00:00

Szokatlan akcióval zavarta meg a miniszterelnök győzelmi jelentését a parlamentben Hadházy Ákos. Táblákat mutatott fel a szónoki pulpitus előtt, amelyeken ilyenek álltak, hogy Orbán hazudik, lop és hasonlók. A kormányfő egy óvatlan pillanatban megpróbálta kikapni a kezéből a táblákat, de nem sikerült neki.

A független képviselő azt mondta az Esti gyorsban, hogy sokat gondolkodott azon, megcsinálja-e az akciót, végül eldöntötte, hogy igen. Azért, mert ez már nem parlament, már csak egy díszlet, ráadásul nem is tiszta módon jött létre. A fontos politikai döntések nem itt születnek. Meg azért, mert amit mondanak az ellenzékiek, az nem jut az emberekhez, arról gondoskodik a lakájmédia. Aztán pedig azért, mert Kövér László kordonok mögé zárta a sajtót, szinte az egész házból kitiltotta.

Az akció után több jogásszal is beszélt Hadházy Ákos, akik szerint több olyan része is volt az ő leszerelésének, ami nem törvényes. A teremőrség nem avatkozhatott volna be. Fideszes képviselők pedig különösen nem, márpedig lökdösték, lefogták a kezét, erőszakos módon próbálták akadályozni, és eltávolítani a pulpitus elől.

A választás hatalmas hitet, reményt adott az ellenzéknek, de az eredmény láttán könnyen önelégültté válhatnak, és elfelejthetik megszervezni magukat. A Fidesz most engedhetne egy kicsit, megüthetne békülékenyebb hangot is, de nem ezt teszi, hanem láthatóan még jobban bekeményít. Az ellenzék tehát nem dőlhet hátra. Hadházy Ákos elhagyja hát a parlamentet, ám a mandátumát megtartja, mert azzal bizonyos jogok, lehetőségek járnak. Olyan munkát akar ugyanis végezni, amelyet a parlamentből nem lehet. Szervezni kell az ellenzéket, el kell érni, hogy minden faluban legyen pár ember, aki vállaltan ellenzéki, önkéntesekre van szükségük, emberekre, akik majd beülnek a következő választásnál a szavazatszedő bizottságokba, de addig is dolgoznak. Ha tétlenül nézik, hogy mit művel a Fidesz, akkor 2022-ben nem lesz kormányváltás – mondja a képviselő.

Az összeállítást és az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.

Esti gyors
2019.10.21. 18:00
Műsorvezető: Dési János