„Klubrádió
A lényeg

Orbán el akarta venni Hadházy tábláját a Parlamentben

21/10/2019 13:40

| Szerző: Index/Klubrádió

Hadházy Ákos egy "Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott" feliratú táblát tartott tiltakozásul Orbán Viktor pulpitusa alá az Országgyűlés hétfői ülésnapján, és az index tudósítása szerint a miniszterelnök el akarta venni tőle.

Orbán Viktor beszéde közben a pulpitusról előrehajolva két kézzel megragadta a Hadházy által feltartott táblát, és megpróbálta elvenni tőle, közben mosolygott – írja az index. Hozzátették: a parlamenti közvetítésben szándékosan nem mutatták Hadházy akcióját.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője "anarchista fajankónak" nevezte Hadházy Ákost az eset miatt. A hvg tudósításában arról számolt be, hogy Orbán segítségére sietett több képviselő, úgy látták, mások mellett Kerényi János és Bíró Márk, dulakodás alakult ki, kicsavarták Hadházy kezéből a táblát, amellyel Bíró Márk vonult ki dühösen. Eközben az egyikük – a lap szerint Font Sándor – egy nemzeti színű zászlóval próbálja takarni Hadházy tábláját. A független képviselő transzparensének hátoldalán egyébként az állt, hogy: A lónak a f***át (csak csillagok nélkül), ezt eredetileg akkor tervezte felmutatni, amikor Orbán Viktor a migránsozáshoz ér beszédében. Hadházy ezt a kifejezést egyik téli, az MTVA-székháznál tartott beszédében használta először.

Hadházy Ákos független képviselő az esetről készült képek alá azt írta: "Kövér [László] a mai naptól méginkább megszigorította a parlamenti tudósítók munkáját. Ez egyértelműen jelzi, hogy az elborkaizott választás után a Fidesz nem konszolidálódik, hanem méginkább bekeményít és méginkább el fogja nyomni a maradék független sajtót. A pocakos tábornok nem az az ember, aki visszavonul, ő inkább támadást vezényel, újra és újra. (...)
Én a magam részéről nem fogok továbbra sem bejárni a parlamentnek csúfolt színházba, hanem képviselőként a Házon kívül fogom tenni, amit tennünk kell. Meg kell küzdenünk a propagandagépezet ellen, a közmédia konszenzusos vezetőjéért és a fizetett kormánypropaganda törvényi tiltásáért."

Volt még egy közjáték a Parlament hétfői ülésnapján: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtti felszólalássában előbb közönséges bűnözőnek nevezte Orbán Viktort, majd leelvtársazta Kövér László házelnököt – aki ezután végleg megvonta tőle a szót.