„Klubrádió
Esti gyors

Hadházy: Kósáék kaptak egy 150 milliós ajándékot

13/08/2019 21:29

| Szerző: Klubrádió

Kósa Lajos családja több mint 150 millió forintos ajándékot kapott Hadházy Ákos szerint. Ami történt egy Kósához kötődő cégnél, azt a képviselő úgy írta le: ha bármelyikünk ilyet tesz, lecsukják adócsalásért.

2019. augusztus 13. Esti gyors / részlet, Hadházy Ákos (19.08.13.)
05:37
00:00

A Tócó-Pece Kft.-t 2014-ben alapította a Kósa Lajossal szoros együttműködésben dolgozó ügyvéd, Fiák István. Fiák járt el azokban az ügyekben, amikor a kormánypárti képviselő, volt miniszter édesanyjához került egy sertéstelep, vagy amikor felbukkant a Kósa Lajost több mint ezermilliárdos örökséggel hitegető csengeri nő. A jogász az addig üzleti tevékenységet nem végző, de 139 milliósra feltőkésített céget 6 millió forintért adta el Kósa Lajos feleségének. A kft. ellen azóta végelszámolás indult, de a tulajdonosok az eljárás megindulása előtt két hónappal kivettek a cégből 50 millió forintot, és, ahogy a Népszava írja, kezükben maradhat a vállalkozás nagyjából 100 millió forint értékű vagyonelemeinek többsége is. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő korábban feljelentést tett, de az ügyészség lényegében lesöpörte a korrupció gyanúját.

Hadházy Ákos a műsorban annyit tett hozzá: az ügyészség azt mondta, hogy nincs itt korrupció, de mégis tart egy nyomozás a számviteli szabályok megsértése miatt. Szerinte ajándékot kapott Kósa Lajos családja, több mint 150 millió forintos ajándékot, hiszen nem lehet máshogy nevezni, ha egy ekkora vagyonú céget hatmillióért adnak el.

Ha egy átlagos állampolgár vesz 6 millióért egy 160 milliós vagyont, az adócsalás, le fogják csukni. Ha egy politikus Nyugat-Európában vagy akár Romániában teszi ezt, akkor is lecsukják korrupcióért. Fiák István üzleti köreiben, tulajdonosi körben érintett nyugdíjas szövetkezetekben. Miután Kósa megkapta ezt az ajándékot, néhány hónappal később benyújtotta a parlamentben a nyugdíjas szövetkezetek megalakításáról szóló törvényjavaslatot. Hadházy azt mondta: ennél nyilvánvalóbb összefüggést a korrupcióról, kenőpénzről nehéz találni.

A képviselő hangsúlyozta: erről Budapesten, például a Klubrádión keresztül lehet hallani, de mondjuk éppen Debrecenben már nem, ahogy a közmédiában, a TV2-ben és az Andy Vajna által megvásárolt, Mészáros Lőrinchez került helyi rádiókban sem. A korrupció elleni küzdelem a kormánypropaganda elleni küzdelem is - tette hozzá.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Kósa Lajos/Facebook

Esti gyors
2019.08.13., kedd 18:25
Műsorvezető: Kárpáti Iván