„Klubrádió
Reggeli gyors

Gyerekeket használnak a Fidesz-kampányban

11/10/2019 13:34

| Szerző: Klubrádió

A fideszes polgármesterjelölt raktárcsarnokába gyalogoltatják ki a gyerekeket tornaórára Csömörön. Az iskola mellett egyébként ott van a sportcentrum.

 

2019. október 11. Reggeli gyors - részlet 19.10.11. Fábri István
07:21
00:00

Költségvetési csalási ügy vádlottja Bánhidi Balázs, akit a Fidesz indít a polgármesteri posztért Csömörön. Kampányszlogenje ez: Tiszta szívvel, tiszta fejjel, tiszta kézzel. A jelöltnek van egy nem teljesen kész raktárcsarnoka az iskolától körülbelül egy kilométerre, amit nem nagyon használnak semmire. Használatbavételi engedélye még nincs. Viszont oda gyalogoltatják ki a gyerekeket testnevelés órára, azzal az indokkal, hogy ott judózni tanulhatnak.

Még az is lehet, hogy a gyerekek élvezik a mókát, a szülők egy részének azonban nem tetszik, hogy csemetéik fideszes óriásplakátok alatt harcművészkednek egy raktárban, oda-vissza gyalogolnak, miközben az iskola mellett ott van a modern sportcentrum. Az építési hatósághoz és a tankerülethez fordultak, így aztán vége lett a külső tornaórának, már csak azért is, mert a területi besorolás szerint ott sporttevékenység nem folytatható.

Nem ez az egyetlen furcsaság a csömöri kampányban. Fábri István polgármester szerint régebben igazi lokálpatrióta erők csaptak itt össze, most azonban idegen csoportok jelentek meg, köztük a fideszes jelölt, akik direkt politikai célokra akarják felhasználni még az iskolás gyermekeket is. A hangnem durva, ami a polgármester szerint az embereknek nem tetszik.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Cselgáncsterem Csömörön. Fotó:MTI/Máthé Zoltán.

Reggeli gyors
2019.10.11. 06:00
Műsorvezető: Pálinkás Szüts Róbert