„Klubrádió
Reggeli gyors

Gémesi György: Most lépjek be a Fideszbe?

22/02/2021 18:31

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Elképesztő, szomorú. Nem lehet egy országot az alapján fejleszteni, hogy hol fideszes a polgármester. Állampolgárok között nem lehet különbség.

2021. február 22. Reggeli gyors - részlet 2021.02.22. Gémesi György
08:57
00:00

Hol a közép? Ezt a kérdést tette föl Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, amikor arról volt szó, hogy a turizmusra szánt 38 milliárd forintból 32 milliárdot fideszes önkormányzatok kaptak.

Az a baj, hogy a kormány a támogatások elosztásával az állampolgárok között tesz különbséget. Aki fideszes településen él, annak több joga van, mint másoknak. Gémesi György szerint nem megoldás a különbségtétel. A kormány a „nem fideszes” városvezetést akarja büntetni, miközben a polgárokat bünteti a támogatások elosztásával, sőt a helyi adók elvételével, számos más jogi megoldással.

„Sajnálom a fideszes polgármestereket” – mondta Gémesi György, aki úgy véli, hogy kormánypárti kollégái jó helyzetben vannak ugyan, de egyben függőségben is, aminek egy kormányváltást követően fájdalmas következményei lehetnek. Nem lehet úgy fejleszteni egy országot, hogy csak a politikai beállítottságát nézzük.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.

Reggeli gyors
2021.02.22. 06:00
Műsorvezető: Szénási Sándor