„Klubrádió
Megbeszéljük...

Gajda Péter nem tudott nyomozásról a Lackner-ügyben

28/11/2019 18:54

| Szerző: Klubrádió

A választás előtt megjelent felvételek ellenére se kábítószerfogyasztás, se korrupció miatt nem indult nyomozás Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő ügyében – mondta a kerület MSZP-s polgármestere csütörtökön. Eközben pénteken kiderült, a rendőrség mégis nyomoz, kábítószerrel visszaélés miatt, és előkerült egy vesztegetési ügy is.

2019. november 28. Megbeszéljük / részlet, Gajda Péter (19.11.28.)
11:36
00:00

A választás előtt megjelent videó- és több hangfelvétel a Magyar Nemzet tálalásában, amelyeken vélhetően az egyik szocialista párti képviselő beszél gyanús ügyekről, arról is, hogy van korrupció, összejátszás, hol tart az ügy? – kérdeztük Gajda Pétert, Kispest MSZP-s polgármesterét.

Azzal kezdte: az ügy ott tart, hogy még mindig nem látnak tisztán, és amikor a kerületi vizsgálóbizottság megalakul, arra ő is kíváncsi lesz, hogy ezek a hangfelvételek milyen körülmények között készültek, valósak-e egyáltalán. Lackner Csaba, akit újraválasztottak, nem ismerte el, hogy ő van a videón, az ő hangja hallható a hangfelvételeken. Büntetőeljárásról nem tudnak az ügyben, se kábítószerhasználat (kokainfogyasztással vádolták meg Lacknert), se korrupció miatt nem kezdődött nyomozás. A felvételeken elhangzott „furcsa” állítások, kocsmai beszélgetés-szintű butaságok nem fedik a valóságot – mondta Gajda Péter.

Szerinte ez az egész nem Lackner Csabáról szól, talán még csak nem is róla, hogy ő lemond-e a polgármesterségről, hanem arról, hogyan lehet az MSZP-t megrugdosni, ellehetetleníteni rajtuk keresztül, azzal, hogy addig nyújtják az ügyet, amíg lehet. Nyilván, ha lenne eljárás, akkor el tudnák mondani a saját álláspontjukat.

 
Lackner Csaba és Gajda Péter (Facebook)
 


Volt egy elhíresült mondat az egyik felvételen: „aki százmilliót nem keres meg egy év alatt az önkormányzatnál, az hülye” – Gajda szerint a „talán manipuláltnak mondható” felvétel nem így kezdődik, hanem úgy, hogy „azt mondják, ...”, de ezt már nem szokták idézni. Akár az is lehet, hogy egy fideszes önkormányzatról beszél Lackner Csaba – tette hozzá.

Gajda Péter évtizedek óta van a kerületi közéletben, annyi pletykát hallott magáról, hogy ha az mind igaz lett volna, el kellett volna bujdokolnia. Erre nem voltak felkészülve, az elmúlt 10-15 évben nem lehetett semmilyen balhés ügyet hallani Kispestről, az eredményekről meg azért nem számol be a sajtó, mert azok kevésbé érdekesek, mint egy ilyen botrány.

A héten megjelent sajtóhírekben egyfajta kispesti és korábbi józsefvárosi MSZP-Fidesz háttérmegállapodásról lehetett olvasni; „a ti embereitek nyerjenek itt, a mieink nyerjenek ott”, mi erről az igazság (a témáról mi itt írtunk, hosszabb cikkben a 24.hu foglalkozott vele)? Gajda Péter közölte: közbeszerzési ügyekről nem ő dönt, hanem az önkormányzat illetékes bizottsága. Kiadtak erről egy közleményt; a jogszabályoknak megfelelően írták ki a közbeszerzéseket és döntöttek azokról. Választottak egyébként olyan cégeket, amelyek a szomszédban már végeztek hasonló munkát, hogy „ne érje szó a ház elejét” a baloldali vezetés miatt. Hozzátette: a szabályosság mellett az is fontos szempont, hogy olyan cégekkel dolgozzanak együtt, amelyek becsületesen, jól, megfelelő áron végzik el a munkát. Igen, volt olyan cég, amelyikkel többször szerződtek, de mindig megbízhatóan dolgozott.

Beszélt Lackner Csabával, azt tudja elmondani – bár nem a szóvivője vagy az ügyvédje –, hogy a képviselő szeretné bebizonyítani az igazát, nem követett el bűncselekményt, a hangfelvételeket megvizsgáltatta szakértővel és drogtesztet is elvégeztetett.

FRISSÍTÉS: a 24.hu megtudta, hogy mégis van nyomozás Lackner Csaba ügyében. A Készenléti Rendőrég Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt is nyomozást folytat a XIX. kerületi szocialista botrány szálaival összefüggésben. Egyébként egy tér felújítása miatt, gazdasági vesztegetés ügyében szintén nyomoznak Kispesten, erről a Magyar Nemzet számolt be.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Facebook

Megbeszéljük
2019.11.28. 16:15
Műsorvezető: Bolgár György