„Támogassa
Utcafront

Eltűnnek a Citadelláról a turistabuszok

6/02/2022 15:25

| Szerző: Klubrádió/Árva Brigitta

ABC-rendbe sorolva az Utcafront kínálata: erődítmény / kórház / sikló / templom / villa / víztározó. Akik pedig rendezték a sorokat: Sylvester Ádám, Kelecsényi Kristóf, Torma Tamás, Laczik Bálint, Walton Imre, Zubreczki Dávid és persze a műsorvezető, Rózsa Péter.

2022. február 05. Utcafront (2022. február 05., szombat 17:00)
51:02
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta
Andalúzia egyik gyöngyszeme, már a vizigótok idején is erődítménnyel védett városa Antequera – Sylvester Ádámmal mentünk városnézőbe.

Fotó: Pixabay
 

Egy földalatti katedrális, 10-méteres belmagassággal, gyönyörű téglavörös falakkal és oszlopokkal, felette egy lenyűgöző park. A Kőbányai víztározóba látogattunk Kelecsényi Kristóffal.

New Yorkban lebontották Breuer Marcell első, Amerikában tervezett családi villáját. Ott sem kímélik tehát a műemlékeket – Torma Tamással füstölögtünk ezen.

Európa legrégebbi kórháza, ma is áll és működik. Laczik Bálint a Rókus Kórház kalandos történetét elevenítette fel.

Fotó: Facebook
 

Megépül a Gellért-hegyi sikló. Végre eltűnnek így a Citadelláról a turistabuszok. Milyen lesz, mennyi lesz – Walton Imre a kivitelező cég ügyvezetője volt a vendégem.

Fotó: Facebook
 

Zubreczki Dávid ismét a török megszállás korának épületei közül mutatott egyet, ez a Tojgun pasa dzsámija, amit később már keresztény templommá építettek át. Ez a Fő utcai Kapucinus templom.

Fotó: Facebook
 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Utcafront
2022. február 05., szombat 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter
Szerkesztő: Árva Brigitta