„Klubrádió
Reggeli gyors

Djoković fonákságai

15/01/2022 10:44

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

M. Dénes Tamás szeretett volna nem Novak Djoković ügyével foglalkozni a sporthírekben, de az élet közbeszólt.

2022. január 14. Reggeli gyors-részlet (2022.01.14. Zenés sporthírek M. Dénes Tamással)
04:00
00:00
A Crvena Jabukatól hallják az Ako, ako odes ti című számot, ami magyarul annyit tesz: Hogy ha elmész.

Ma volt az a nap, amikor nem Novak Djoković-csal szerettem volna kezdeni a Reggeli Sport adását, merthogy múlt héten is róla volt szó, erre reggel 8 előtt néhány perccel megjelenik a hír a képernyőmön: Djokovićot kiutasították Ausztráliából. Aztán korrigált a Gazzeta, csak annyit írt, az oltás nélkül Ausztráliába utazó Djoković vízumkérelmét másodjára is visszautasították. Akárhogy is van, a torna január 17-en kezdődik, ma 14-e, Djoković már ott volt a sorsolásnál, honfitársával Miomir Kecmanović-csal találkozott volna az első fordulóban, de így nem fog.

Magyarul valószínűleg ez azt jelenti, hogy a világelső szerb teniszező nem vesz részt az év első Grand Slam tornáján. Mint ismeretes, Djokvic első ízben azért nem kapott vízumot Ausztráliába, mert hamis adatok szerepeltek a kérelmében. Ezért a teniszező természetesen a saját csapatát hibáztatta. Ami még nagyon érdekes, Djoković először vallotta be, hogy ő is követett el hibát. Ugyanis december közepén koronavírusosan ment el személyes a francia L’Équipe-nek adandó interjúra. Ez hiba volt, mondta Djoković, jót akart, nem akarta várakoztatni a francia újságírót. Igen ám, de a vízumkérelmében az szerepelt, hogy nem járt külföldön az elmúlt két hétben, ehhez képest fényképek jelentek meg róla, ahogy a spanyolországi Marbellában edz. Szóval kicsit sok a hamis állítás.

Közben teljesen szürreálissá vált a Djoković-család sajtótájékoztatója Belgrádban, amelyet az első valódi riporteri kérdésnél félbeszakított a négy résztvevő, Novak testvére, édesapja, édesanyja és felesége, akik a sajtótájékoztató végén szerb népdalokra táncoltak. Édesanyja hiába kérte az ausztrál hatóságokat, engedjék a fiát Ausztráliában maradni, nem bűnöző ő.

És még egy érdekesség: Pont a magyar Fucsovics Márton illette a profi teniszezők közül az elsők között kemény kritikával Djokovićot. Az emberek egészsége a legfontosabb, szerinte Djokovićnak nincs joga itt lenni – mondta a magyar teniszező. És most már úgy látszik, Alex Hawke, az ausztrál bevándorlásügyi miniszter is így vélekedik. Djoković pedig valószínűleg utazik vissza Belgrádba.

M. Dénes Tamás zenés sporthírei 2022. január 14-én hangzottak el a Reggeli gyorsban - mindez a fenti lejátszás gombra kattintva vissza is hallgatható.