„Klubrádió
Reggeli gyors

Csak fa ne legyen - Parkolóház és sportcsarnok

28/08/2019 09:54

| Szerző: Klubrádió

Beépítenék a XII. kerület egyik utolsó zöld szigetét is. Na mi lenne a helyén? Sportcsarnok.

2019. augusztus 28. Reggeli gyors - részlet 19.08.28. Komáromi Zoltán
08:04
00:00

Úgy látszik a XII. kerületet is elérte a sportőrület – mondta Komáromi Zoltán képviselő annak kapcsán, hogy kiderült: az egyik utolsó zöld szigetet is beépítenék. A Kútvölgyi út és a rendkívül sűrű forgalmú Szilágyi Erzsébet fasor között lévő fás részen sportcsarnokot és háromszintes parkolóházat terveznek építeni. Ez onnan derült ki, hogy a kerületi képviselő-testület utolsó ülésén előterjesztették a költségvetés módosítását, amiben szerepel a komplexum költségének egy része.

 
A tervezett sportcsarnok helye
 

Az ügynek több pikáns részlete is van – mondta el Komáromi Zoltán. Egyrészt úgy írták le, hogy „feltételezett közbeszerzés” költsége. Ez önmagában érdekes kifejezés. Aztán nem világos, hogy sportcsarnokról, vagy tornateremről van-e szó. A közelben van két sportcentrum, tehát egy újabb csarnok létrehozása nem igazán indokolt, de egy tornateremé sem, mert egészen közel nincs olyan iskola, aminek erre szüksége lenne. A P+R parkolóház építése is nehezen magyarázható, mert ott igazából átmenő forgalom van, a közelben lévő két kórháznál van parkolási lehetőség.

Persze történt még más furcsaság is az utolsó ülésen, például az, hogy a kerület lemondott 7 milliárd forintnyi elővásárlás jogról. A kedvezményezett Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozik.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.

Reggeli gyors
2019.08.28. 06:00
Műsorvezető: Rózsa Péter