„Támogassa
Reggeli gyors

Arató: A Klubrádió az interneten is a helyén van

18/09/2023 10:43

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A Klubrádió a hallgatói és az olvasói adományaiból él. Hogy a következő fél évre is összejöjjön a rádió működtetéséhez szükséges pénz, szeptember 18-ával pénzgyűjtő kampány kezdődött. A rádió igazgatóságának elnöke, Arató András a hétvégi Szörp Szóda fesztiválon szerzett élményeiről számolt be.

2023. szeptember 18. Reggeli gyors - részlet 23.09.18. Arató András
04:51
00:00

Ismét elérkezett az idő, a rádió félévente túlélési kampányt hirdetve teremti elő a működéséhez szükséges összeget a következő fél évre. Itt tekinthetik meg a gyűjtés állását.

"Nincs kételyem abban, hogy mi a szerepe a Klubrádiónak" – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a 2023. évi őszi gyűjtést Arató András a Reggeli gyors hétfői adásában. A Klubrádió igazgatóságának elnöke hozzátette, idén az 1 százalékos adófelajánlásokból minden korábbinál több pénz, körülbelül 54 millió forint gyűlt össze. Ez azt mutatja, hogy a hallgatóink is pontosan tudják, mi a szerepünk. A tavaszi gyűjtés során valamivel több mint 155 millió forint gyűlt össze.

 
Arató András
Fotó: Mátyus László
 

Felidézte, a Hetes Stúdió szeptember 16-ai adásában elhangzott Navracsics Tibor és Balázs Péter volt uniós biztosok vitája során előbbi azt állította, "ha elsétálunk az újságoshoz, ha bekapcsoljuk a rádiót, vásárolhatunk ellenzéki újságokat, hallgathatunk ellenzéki rádiókat, az interneten találkozhatunk ellenzéki véleményekkel. Magyarországon sajtószabadság van". Arató ezzel kapcsolatban megjegyezte, egyetlen olyan ellenzéki rádióról sincs tudomása, amely hagyományos módon, frekvencián sugároz. "Úgy tűnik, hogy már Navracsics Tibor is áttért az internetre és ott hallgat ellenzéki rádiót. Ilyen vonatkozásban is a helyünkön vagyunk."

Arra is kitért, hogy egy nappal korábban a Szörp Szóda fesztiválon sokkal többen voltak, a korábbi évekhez képest, becslése szerint több mint ezren vettek részt az idei rendezvényen. Megjegyezte, nagyon örül annak, hogy mindig többen jönnek el, mint ahány paddal készülünk az eseményre. Persze ebben idén a jó időjárás is segített. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Arató András
2023.09.18., hétfő 8:47
Riporter: Szénási Sándor