„Klubrádió
Ötös – Péterfyékkel

Amikor kinyílik az ember harmadik szeme

6/06/2019 12:45

| Szerző: Klubrádió

A televízióból egy étterembe, majd a Kanári-szigetekre, és nincs messze Barcelona sem. Persze nem kizárt, hogy hazajön, egy kis rendet tenni a fejekben.

2019. június 06. Ötös -részlet 19.06.06 Balogh Krisztina interjú
31:56
00:00

Igazán jól indult a karrierje. Egy pályázattal került be az állami televízióba, ahol szerkesztő-riporter lehetett. Kevés roma származású ember mondhatja ezt el magáról. A fővárosban már nem nagyon találkozott előítéletekkel, azt mondja, itt liberálisabbak, elfogadóbban az emberek, mint vidéken, ahol a gyermekkorát töltötte. Aztán a televízióban egyre erősebben érezte, hogy nem jó ez így, hiába ajánlott témákat, embereket, rá kellett jönnie, hogy előbb-utóbb nem tud majd a lelkiismeretével elszámolni. Azt érezték a kollégái is, hogy vannak kétségei, és tüzes személyiség. Ő pedig azt, hogy nem lehet sokáig különcködni, mert mehet a levesbe. Decemberben, amikor ellenzéki országgyűlési képviselők mentek be az MTVA székházába, nagyon bántotta, hogy azonosítják a többséggel, és őt is hírhamisítónak nevezik másokkal együtt. Szerinte sokan vannak, főleg a fiatalabbak, akik nem tudnak azonosulni az állami televízió szellemiségével, de nincs bátorságuk ahhoz, hogy lépjenek. Meg aztán valamiből meg is kell élni.

Amikor Balogh Krisztinának „kinyílt a harmadik szeme”, neki volt bátorsága és döntött. Kilépett. A szerelme után ment Ausztriába, ahol felszolgáló lett. A nyelvtudással nem volt gondja, beszél angolul, németül, de azt mondja, azért a hétköznapokban beszélt nyelv más, mint a tanult, irodalmi. Van egy másik szerelme is, Spanyolország, így aztán elkezdtek nézelődni, mit lehetne tenni. Önkéntes munkát vállaltak a Kanári-szigeteken egy biofarmon. Onnan ír, blogol Krisztina, nem szakad el teljesen az újságírás világától. A cél Barcelona, a barátja már nézi az ingatlanokat, mit, mennyiért lehetne bérelni, esetleg vásárolni.

Az elszakadás nem volt könnyű, a lelki elszakadás különösen nehezen ment, hisz itt vannak az ismerősök, barátok. A szülők -mint korábban is- akkor is támogatták, elfogadták a döntését, persze jobban szerették azt, amikor láthatták a képernyőn. Olyankor különösen büszkék voltak rá. Az azért megnyugtatta őket, hogy Krisztina anyagilag mindenképpen jól választott.

Azt mondja, nem felejti el, hogy honnan indult. Magyarország nagyon szép, jó helyen is van, csak valahogy a fejekben kellene rendet tenni. Elképzelhetőnek tartja, hogy hazajön majd, és megpróbál ebben segíteni.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.

Ötös
2019.06.06. 10:00
Műsorvezető: Péterfy Gergely