„Támogassa
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

„A humor egy racionális dolog” – Dolák-Saly Róbert az Ötösben

22/05/2022 13:09

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Dolák-Saly Róbert humorista volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2022. május 20. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. május 20., péntek 10:05)
89:40
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Dolák-Saly Róbert a műsorban elmondta, habár az ő neve mellett is sok titulus szerepel az interneten, általában viccesnek tartja, ha valaki mások szerint mindenhez ért. Költőnek is nevezik például, de saját bevallása szerint, csak az után kezdett el verseket írni, hogy ráaggatták ezt a jelzőt. Ugyanakkor tény, hogy rengeteg dologgal foglalkozik: a L’art pour L’art előadásai mellett önálló estjei is vannak, könyveket ír és dalokat szerez.

Habár végül tanári diplomát szerzett, annak idején kétszer jelentkezett a Színművészeti Főiskolára színész szakra, mondta el a műsorban Dolák-Saly, de nem került be. Nagy álma volt, hogy zenész lesz, de mára tudja, sokkal jobb, hogy így alakult az élete. Ahogy ő fogalmazott, ez egy sokszínűbb pálya.

Az interjúban elmesélte, hogy egyszer az Omega egyszemélyes előzenekara volt. Hozzátette, ijesztő élmény volt több ezer ember előtt játszani, miközben azok már a zenekart várták.

Gálvölgyi János kérdésére mesélt maga alkotta figuráiról, Anti bácsiról és Naftalin Ernőről is többek között, és elmondta, ezek általában spontán alakulnak ki.

 
Gálvölgyi János és Dolák-Saly Róbert
Fotó: Klubrádió
 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2022.05.20., péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes