„Klubrádió

Vidnyánszky is a Kossuth-díj bizottságában

16/02/2021 11:37

| Szerző: Klubrádió

A hétfői Magyar Közlönyben jelent meg az a miniszterelnöki határozat, ami felsorolja a testület tagjait, akik közé most Vidnyánszky is bekerült.

Felsorolni is nehéz, pontosan hány pozíciója van már Vidnyánszky Attilának, aki amellett, hogy tavaly Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke lett, többek között vezeti a Nemzeti Színházat, ahol rendez is, valamint irányítja a Magyar Teátrumi Társaságot, tagja a Magyar Művészeti Akadémiának, de főrendező a beregszászi színházban is – írja a 444.

Ezúttal Orbán Viktor személyesen jelölte a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság ba. A hétfői Magyar Közlönyben jelent meg az a miniszterelnöki határozat, ami felsorolja a testület tagjait, akik közé most Vidnyánszky is bekerült.

Ezt a bizottságot a kormány a Kossuth-díj és a Széchenyi-díj, valamint a művészeti díjak adományozására vonatkozó javaslatok értékelésére, a kitüntetésekre vonatkozó ajánlások megtételére hozta létre. Elnöke a miniszterelnök, alelnöke a miniszterelnök általános helyettese, vagyis Semjén Zsolt. Tagjai még  a kultúráért és az oktatásért felelős miniszter, a kormányzati tudománypolitikáért felelős miniszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.