„Klubrádió

Tovább nő a fertőzöttek száma, kiürítenek egy budapesti irodaházat

12/03/2020 11:28

| Szerző: koronavirus.gov.hu/Index/Klubrádió

Újabb három embernél mutatták ki a koronavírusost. Egy hét alatt tizennéggyel nőtt az itthon nyilvántartott fertőzöttek száma. A UPC egyik dolgozójának is pozitív lett a koronavírustesztje.

Tizenhatra nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma. Egy iráni és két magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) – közölte a kormány koronavírussal foglalkozó tájékoztató oldala, a koronavirus.gov.hu.

Egy, a Szent János kórházban már napok óta elkülönített magyar nőnél, egy újabb – a Szent László kórházban megfigyelés alatt álló iráni diáknál (az első iráni beteg kontaktjánál), és egy a napokban Izraelben járt magyar férfinél mutatták ki a COVID-19 fertőzést.

A koronavirus.gov.hu szerint így március 12-én, csütörtökön 9 iráni, 1 brit, és 6 magyar állampolgárt tartanak nyilván koronavírussal fertőzött magyarországi személyként. A fertőzés hazai megjelenését nyolc nappal ezelőtt, március 4-én, szerdán jelentették be, az első két magyarországi koronavírusos két itt tanuló iráni diák.

Ugyanezen a napon az Index arról írt, a UPC egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje, és otthonában van karanténban. Az értesülést megerősítette a cég vállalati kommunikációs igazgatója, Suba János is, aki szerint a dolgozó egy nem európai és nem súlyosan fertőzött országból történő hazautazásról visszatérve lett rosszul. Az UPC központi irodaházát, a Haller Gardenst elkezdték kiüríteni. Az Index írása szerint a cég a hatóságokkal egyeztetve minden lehetséges óvintézkedést megtesz a dolgozói biztonságának érdekében.

Már van gyógyult magyar is, akinél korábban kimutatták a koronavírus fertőzést.  Japánban elhagyhatta a karantént az a magyar állampolgár, akinél a Diamond Princes szállodahajón diagnosztizálták még február végén az új vírust- jelentette be hajnalban Szijjártó Péter .A külgazdasági és külügyminiszter a ferihegyi reptéren készült videójában arról is beszámolt, hogy közben újabb magyar került karanténba Vitenámban, miután együtt utazott repülőn egy fertőzöttel, és máshol, így az amerikai Oaklandben kikötött óceánjáró fedélzetén is van két magyar állampolgár, továbbá a Maldív-szigeteken pedig további négy magyarról tud a külügy.