„Klubrádió
A lényeg

Találkozott a pápa Orbánnal

12/09/2021 10:16

| Szerző: Klubrádió

A reptéren Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadta Ferenc pápát, majd a Szépművészeti Múzeumban Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel találkozott.

Megérkezett Magyarországra Ferenc pápa, a 84 éves katolikus egyházfő repülőgépe leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Néhány magyar kormányzati tisztségviselő és egyházi vezető is köszöntötte a gépről leszálló pápát, aki egy hosszú autókonvojjal továbbindult a Szépművészeti Múzeumba. A konvoj azóta odaért a múzeumhoz, Ferenc pápa ott találkozott Orbán Viktorral és Áder Jánossal is – írja a Telex.

Az Alitalia gépéről leszállva először Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, majd Erdő Péter bíboros, a magyar katolikus egyház vezetője köszöntötte Ferenc pápát, de a hivatalos tájékoztatás szerint ott volt a kifutópályán Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is.

Ezt követően a Szépművészeti Múzeumban Magyarország köztársasági elnökével és miniszterelnökével találkozott. A 444 összefoglalójából az is kiderül, hogy tisztes távolságot tartottak egymástól.

Orbán Viktor találkozója Ferenc pápával
 
Ferenc pápa találkozója Orbánnal Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI