„Klubrádió
A lényeg

Számukra teljesen világos, Gyurcsány vezeti az ellenzéket - Sajtótájékoztató a fideszes frakcióülésről

17/06/2021 15:35

| Szerző: Klubrádió

A szerdán kezdődött három napos debreceni frakcióülésen tartott évadzáró Orbán-beszédből már kiszivárgott némi információ, csütörtökön kora délután pedig a frakcióülés témáiról Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót, amit a Hír TV közvetített.

A frakcióvezetők arról beszéltek, hogy ha elérjük az 5,5 százalékos GDP-növekedést, ami Kocsis szerint reális célkitűzés, akkor várható:
– a minimálbér megemelése 200 ezer forintra, a diplomás minimálbér emelése 260 ezer forintra,
– nyugdíjprémium a nyugdíjasoknak, 13. havi nyugdíj visszaépítése,
– családi adóvisszatérítés,
– a fegyveresek megkaphatják a hathavi fizetésnek megfelelő fegyverpénzt.

Ismét elhangzott, hogy lesz újabb nemzeti konzultáció.

Annyi biztos, hogy „a járvány előtti élet nem tér vagy nem úgy tér már vissza. Egy sokkal veszélyesebb élet, egy sokkal veszélyesebb világ vár a járvány utáni időszakban” vélhetően nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon is. „Az országot és a magyarokat minden létező gazdasági eszközzel meg kell erősíteni” – mondta Kocsis.

Kocsis Máté Fotó: Facebook
 
 

Ismét szóba került Gyurcsány is. „A népvándorlás korszaka mellett Magyarországon az is veszély, ha a múlt tér vissza. Tetszik, nem tetszik Gyurcsány Ferencnek, potenciális veszélyként tekintünk rá a magyarok szempontjából” – fogalmazott Kocsis. „Ismerjük a kormányzását, ismerjük a módszereit, az eladósítást, ismerjük az adóemelő politikáját, ismerjük a nemzeti vagyont kiárusító politikáját, ismerjük az erőszakos, hatalmához ragaszkodó politikáját” – közölte, majd hozzátette, hogy számukra teljesen világos: Gyurcsány vezeti az ellenzéket, és vannak mellette epizódszereplők, fontosabbak, kevésbé fontosabbak, viccesek, kevésbé viccesek. „Van a főpolgármester úr is, aki minden küszöbben orra bukik, de ők mindenképp epizódszereplők ahhoz képest, amit Gyurcsány Ferenc képvisel.” Kocsis szerint a jövő évi választás arról fog szólni, hogy a DK elnöke „által képviselt erőszakos, véres politika visszatér-e.”

Egy újságírói kérdésre válaszolva Kocsis Máté azt mondta, nem beszéltek a nemzetközi visszhangokról a frakcióülésen, ahogy a törvényről sem, hiszen már megszavazták, ellenben ő személyesen nem érti, miért éri ennyi kritika, hiszen a cél ezzel a gyerekek védelme.

Fudan Egyetemre röviden kitért Kocsis egy kérdésnél, erre azt mondta, népszavazás majd 2022 végén lehet róla, ha megvan a terv a beruházáshoz írja a Telex.