„Klubrádió
A lényeg

Perintfalvi: Most nagyvadakra lövünk – Politikusoknak szánt kérdésekkel készül a Szabadság körei

18/04/2024 21:05

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A Szabadság körei szűkebb tagsági találkozóján fogalmazták meg azokat a kérdéseket, amelyeket a a közelgő választások előt tervezett eseményen tennének fel a meghívott jelölteknek.

Ahogy arról korábban a Klubrádiónak Perintfalvi Rita teológus, közgondolkodó elmondta, csütörtökön rendezte meg a szűkebb tagsági találkozóján fogalmazták meg azokat a kérdéseket, amelyeket közelgő önkormányzati és EP-választáson induló ellenzéki pártok prominens jelöltjeinek szeretnének feltenni.

"Most nagyvadakra lövünk" – mondta a találkozó elején Perintfalvi, hozzátéve, hogy tíz politikust terveznek meghívni, előként Dobrev Klárának, Magyar Péternek és Karácsony Gergelynek küldtek meghívót.

Azt esetlegesen felmerülő kifogást, hogy országjáráson van valamely politikus, és emiatt nem tud részt venni az eseményen azért nem gondolja komolynak, mert "ez is egy országjárás", és az itt készülő videón, valamint az élő streamen több ezer emberhez juthatnak el a meghívott politikusok. Szükség esetén a tervezett május 22-ei időpontot is lehet módosítani, a cél, hogy a politikusok el tudjanak jönni.

A tervek szerint a megjelent politikusok nem egymással vitatkoznak majd, hanem elsőként azt a 10 kérdést válaszolják meg kérdésenként 2 percben, amelyet a csütörtöki eseményen az egyes politikusok területével kapcsolatban fogalmaznak meg a tagok.

"Szerintem rendkívül kreatív volt a csapat" – mondta el a Klubrádió kérdésére a rendezvényt követően Perintfalvi, hozzátéve a résztvevők agytrösztként viselkedtek, és szerinte a politikusoknak is jól jönne egy ilyen csapat.

 
Szabadság körei 24.04.18.
 

"Nagyon jó megismerni mások gondolatait, nagyon jó ötlelek vannak, amire én csöndben gondolok, azt mások hangosan kimondják, és ez fordítva is előfordul" – mondta kérdésünkre az egyik résztvevő.

"Azt mondanám, hasznos kiegészítője lehet ez egy [a választásokat megelőző] vitának, más, személyesebb, és több kérdéskört érintve ismerhetjük meg a politikusokat."

"A demokratikus működés kiterjesztésének fontos állomása lehet, ha ez a találkozó összejön."