„Klubrádió
A lényeg

Pegasus: Donáth és Rónai is a vizsgálóbizottságban

24/03/2022 18:49

| Szerző: Klubrádió

A kémszoftveres megfigyeléseket kivizsgáló bizottság várhatóan a jövő héten alakul meg, ekkor választják meg a vezető tisztségviselőit is. Jeroen Lenaerts holland néppárti EP-képviselőnek van a legnagyobb esélye rá, hogy a grémium elnökévé válasszák. A bizottság tagja lesz Rónai Sándor DK-s és Donáth Anna momentumos EP-képviselő is.

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció és Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője is tagja lesz a Pegasus kémszoftverrel elkövetett illegális megfigyeléseket vizsgáló különbizottságnak – értesült a Népszava. A szaktestület összetételéről ma szavaz az uniós törvényhozó testület plenáris ülése. A vizsgálóbizottság várhatóan a jövő héten alakul meg, ekkor választják meg a vezető tisztségviselőit is.

A Pegasus bizottság létrehozását az Európai Parlament liberális Újítsuk meg Európát nevű frakciója kezdeményezte, miután kiderült, hogy Magyarország mellett egy másik EU-tagállam, Lengyelország kormánya is bevethette a kiberfegyvert a hatalommal szembenálló közéleti személyiségek ellen. Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció és Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője is tagja lesz a Pegasus kémszoftverrel elkövetett illegális megfigyeléseket vizsgáló különbizottságnak – értesült a Népszava.

A szaktestület összetételéről ma szavaz az uniós törvényhozó testület plenáris ülése. A vizsgálóbizottság várhatóan a jövő héten alakul meg, ekkor választják meg a vezető tisztségviselőit is. A Pegasus bizottság létrehozását az Európai Parlament liberális Újítsuk meg Európát nevű frakciója kezdeményezte, miután kiderült, hogy Magyarország mellett egy másik EU-tagállam, Lengyelország kormánya is bevethette a kiberfegyvert a hatalommal szembenálló közéleti személyiségek ellen.