„Klubrádió

Országgyűlés: "Orbán lop", "az ellenzék oltásellenes"

26/04/2021 15:51

| Szerző: Klubrádió

Az Országgyűlés 6 napos üléssel folytatja a munkáját a következő két hétben. Ezalatt összesen 36 javaslatról dönthetnek, és 26 általános vitát bonyolíthatnak le. Ma a napirend előtti felszólalások után az interpellációk 90, az azonnali kérdések és válaszok 60 percben hangozhattak el. Már Kocsis Máté posztjából világos volt, hogy a Fidesz-KDNP arról fog ma beszélni: az ellenzék oltásellenes.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője arról beszélt, hogy lakosságarányosan Magyarországon haltak meg a legtöbben a covid-19-től, már több mint 26 ezren. Szabó szerint ennek az az oka, hogy Orbán Viktor most is csak a lopással van elfoglalva, sőt, egyszer sem fejezte ki a részvétét a halottaknak.

Ahogy az várható volt, a kormány részéről Dömötör Csaba arról beszélt, hogy a baloldal minden felszólalása, minden akciója arról szól, hogy kihasználják a gyászból adódó fájdalmat. Dömötör szerint a baloldal oltásellenes kampányának a része, hogy kiforgatják a statisztikákat, a kormány táblázatáról pedig azt mondta, azt bizonyítja, minden oltás jó, úgyhogy a statisztikákkal se folytassanak oltásellenes kampányt.

Csárdi Antal, az LMP képviselője arról beszélt, hogy Orbán Viktor az EU-ban arról tárgyalt, hogy mennyi pénz érkezzen Magyarországra, és miközben azt üzenik, hogy Brüsszel nem szövetségesünk, láthatóan az egészségügyet is csak EU-s pénzből fejlesztenék. De a felsőoktatás magánalapítványokba való kiszervezését is ilyen pénzből oldanák meg. 

A kormány részéről Orbán Balázs válaszolt, aki szerint európai összehasonlításban az élmezőnyben vagyunk a tervek társadalmi egyeztetését illetően.

A DK-s Arató Gergely azt ígérte, minden ellopott állami vagyont visszavesznek.

Dömötör Csaba szerint az ellenzék bő egy éve aknamunkát folytat, és egy nagy oltásellenes kampányt visz.

Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője felelőtlennek nevezte a kormányt, ami nem volt hajlandó tesztelni, nem adott 100 százalékos táppénzt, és arra kényszerítették az embereket, hogy betegen is menjenek dolgozni. Azt mondta, számtalan olyan dologra szórta a pénzt a kormány, aminek semmi köze a járványhelyzethez, Orbán pedig pénteken azért lobbizott Brüsszelben, hogy az EU-tól kapott helyreállítási pénzt ne a magyar emberekre kelljen költeni, arról alkudozott, az európaiak pénzét hogyan tudja ellopni. Orvos- és nővérhiány, járvány közepén elüldözött orvosok és ápolók ezrei, ez a kormány eredménye – mondta Tóth, említve, hogy még a béremelés után sem érik el az EU-s átlagot az orvosok és ápolók fizetései.

A KDNP-s Rétvári Bence: A baloldal kamustatisztikákkal támad.

A Jobbik elnöke Jakab Péter: Deutsch Tamás egy hosszú hajú ficsúr, 30 éve élősködik a nemzet nyakán. Jakab azt mondta, több millióan hónapról hónapra élnek, mert tisztességes munkával dolgoznak, és mégis ezerszer különb emberek a fideszeseknél, mert nem 30 éve urizálnak és zabálják nagy kanállal a közpénzt, nem helikopterekkel repkednek és luxusjachtokon nyaralnak.

Orbán Balázs államtitkár: Az ellenzék próbáljon a védekezésben az emberek oldalára állni!

(Forrás: 444.hu)