„Klubrádió
A lényeg

Orosz rakétákat lőttek ki Kijevben

1/01/2023 10:59

| Szerző: Klubrádió

Épp csak befejezte újévi köszöntőjét Volomidir Zelenszkij, több ukrán városban és a fővárosban is megszólaltak a légvédelmi szirénák.

Nem sokkal éjfél után, néhány perccel azt követően, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondta újévi köszöntőjét, az ukrán fővárosban és több más városban is megszólaltak a légvédelmi szirénák egy újabb orosz rakétatámadás miatt. Kijev fölött 23 rakétát lőtt le az ukrán légvédelem a jelentések szerint, az egyik megsemmisített rakétának a lehulló darabjai okoztak károkat Kijev központjában. Sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés.

Iráni kamikáze-drónnal kívántak boldog új évet a kijevieknek az oroszok, szó szerint. Az egyik ukrán fővárosra kilőtt drónra piros filctollal oroszul azt az üzenetet írták oda, hogy „boldog új évet!!!”. Az üzenet célba ért, a drónt pedig az ukrán légvédelem lelőtte.

Az ukrán elnök szerint az új év abban a pillanatban kezdődött Ukrajnában, amikor az oroszok megtámadták az országot. "Az idei év február 24-én hajnal 4 órakor kezdődött, sötét volt és zajos. Egy másik Ukrajnára ébredtek akkor és másik néppé váltak. Ellenálltak és harcoltak. Legyőzték a pánikot, a kétségbeesést, a félelmeiket."

Ígéretet tett a harc folytatására, az elvesztett ukrán földek visszaszerzésére, azt kívánta, hogy a katonák, a hadifoglyok és a menekültek is hazatérhessenek otthonaikba, hogy visszatérhessenek a normális, békés élethez.

(Források 444, 24.hu)