„Klubrádió
A lényeg

Orosz katonák civileket öltek. Biztonsági kamerák rögzítették az esetet

13/05/2022 10:25

| Szerző: Klubrádió

Több biztonsági kamera is fölvette, ahogy az orosz különleges erők katonái megölnek egy 65 éves, fegyvertelen biztonsági őrt és a főnökét, majd kifosztanak egy boltot Kijev mellett. A felvételek még viszonylag az orosz-ukrán háború elején készültek, amikor az orosz Specnaz katonák az ukrán főváros ostromára készültek.

A felvételeken amelyekről a BBC készített riportot, az látszik, ahogy az oroszok fegyverrel a kezükben megpróbálnak betörni egy kapun, majd ezt abbahagyják, amikor megjelenik Leonyid, a biztonsági őr. A katonák beszélgetnek Leonyiddal és főnökével, aki szintén megjelenik a kerítésnél, még egy cigit is elszívnak együtt, majd a katonák hátat fordítanak és elindulnak arra, amerről jöttek. A fegyvertelen ukrán civilek hasonlóan tesznek, mire két orosz katona megfordul, visszaszalad a kerítéshez és hátulról rálő a két férfira. Leonyid megsérül, de sikerül elmenekülnie, a főnöke rögtön meghal – írja a 444.hu.

Kijev régió rendőrfőnöke a BBC-nek azt mondta, hogy 37 civil holttestét találták meg a fővárosba vezető úton, miután az orosz csapatok visszavonultak, mind a 37 embert lelőtték.