„Támogassa

Orbán Viktor: A harmadik hullám felfutóban van

19/02/2021 10:28

| Szerző: Klubrádió

Péntek reggelig 3093 újabb fertőzöttet találtak, 110-en haltak meg az elmúlt 24 órában koronavírus-fertőzöttként, kórházban pedig 4024-en vannak, míg 352-en vannak lélegeztetőgépen – jelentette be a Kossuth rádiónak adott interjújában Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt nap adatait.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma felfutóban van, ezért az embereknek átgondoltan, nem indulatból kell dönteniük az oltásról, hiszen az életükbe is belekerülhet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Az újraindításról szóló konzultációt egy nap alatt már 120 ezren töltötték ki – írja a tájékoztató oldal.

3093 újabb fertőzöttet találtak, 110-en haltak meg az elmúlt 24 órában koronavírus-fertőzöttként, kórházban pedig 4024-en vannak, míg lélegeztetőgépre 352 főt kellett tenni – jelentette be a Kossuth rádiónak adott interjújában Orbán Viktor az elmúlt nap adatait.

A miniszterelnök arra kért mindenkit, regisztráljanak a védőoltásra, éljenek az oltás lehetőségével. Azt is hozzátette, hogy az újraindításról szóló konzultációt egy nap alatt már 120 ezren töltötték ki.

A harmadik hullámban vagyunk, idézte az országos tisztifőorvos csütörtöki közlését a kormányfő. Az orosz Szputnyik V vakcinával már oltanak itthon. Most már mások is azon dolgoznak, hogy befogadják az oroszt, majd végül a kínai vakcinát is, „efelől ne legyenek kétségeink”.

Hangsúlyozta, hogy veszélyes pillanatban vagyunk, mert most verseny zajlik az oltások és a harmadik hullám között. Megismételte azt a korábbi állítást, hogy aki regisztrált, azt húsvétig beolthatják. 391 821-en már megkapták legalább az első oltást, a számuk hamarosan felfut 441 ezerre, majd „egy nagy ugrás következik”, mert hét-tíz nap alatt 650 ezer embert fognak beoltani. A beoltottak száma március elején éri el az 1 millió 225 ezret, április elejére pedig a 2 millió 582 ezret – foglalta össze a Telex.