„Klubrádió
A lényeg

Orbán Trumppal telefonált, neki drukkol a leváltott amerikai elnök

18/01/2022 19:45

| Szerző: Klubrádió

Egymás kölcsönös politikai támogatásáról, a magyar-amerikai kapcsolatokról és a migrációról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump volt amerikai elnök tárgyalásán este – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

A telefonos egyeztetésen Trump gratulált a magyar gazdaság kiemelkedő eredményeihez, és azt mondta, drukkol Orbánnak a soron következő parlamenti választáson – közölte Havasi.

A Fidesz elnöke megköszönte Trump politikai támogatását, és biztosította őt, hogy Magyarország a továbbiakban is jó szövetségese lesz az Amerikai Egyesült Államoknak – folytatódik a közlemény.

Orbán gratulált Trump arizonai kampányrendezvényéhez, amelyen a volt elnök arról beszélt, hogy a szélsőséges demokraták kommunista országot akarnak csinálni az USA-ból, de ők 2024-ben visszaveszik az országot.

Havasi szerint a tárgyaláson Orbán és Trump áttekintette a Magyarországot és az USA-t is sújtó migrációs válsághelyzetet, és megegyeztek abban, hogy a nemzeteink megvédése érdekében az illegális bevándorlást mindenképpen meg kell fékezni. 

(MTI/444, kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)