„Klubrádió

Koronavírus: ismét rekordot döntött az új fertőzöttek száma, egy újabb haláleset

7/09/2020 15:34

| Szerző: Klubrádió/Portfólió

Újabb 576 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A koronavirus.gov.hu kormányzati portál hétfői adatai szerint 8963 az azonosított, és 4377 az aktív fertőzöttek száma. Egy krónikus beteg hunyt el, így eddig összesen 625-en haltak meg a fertőzés következtében. 3961-en már meggyógyultak.

164 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen - írja a kormányzati portál.

A vírus első hulláma idején, április 10-én 210 volt a napi fertőzöttek számának rekordja, ősz elejére, a második hullám indulásakor ennél lényegesen magasabbak  lettek az adatok, most vasárnap 510-re, majd hétfőre 576-ra nőtt a napi regisztrált esetek száma.

A kormányzati portál is felhívja a figyelmet arra, a járvány nem ért véget, a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

A Worldometer oldal adatai szerint a visegrádi országok mindegyikében az elmúlt hetekben, napokban rekordokat döntöttek az esetszámok. A 444 cikkében ehhez kapcsolódóan írt arról, miért kivételez a kormány a beutazásban a visegrádi országok polgáraival.

A szeptember elsejei adatokkal ellentétben, amikor is Lengyelországban hatszor, Csehországban pedig háromszor annyi új fertőzöttet azonosítottak, mint itthon, mára már Magyarországon nőtt a legtöbbet az új fertőzöttek száma, egyedül Szlovákiában jobb valamivel a helyzet: Magyarországon 576, Csehországban 436, Lengyelországban 302, Szlovákiában 22 fővel emelkedett a napi esetszám.