„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: Ha nincs iparűzési adó nincs tiszta ivóvíz, nincs közlekedés, nincs szemétszállítás

21/10/2021 14:00

| Szerző: Klubrádió

Egy javaslat szerint a kormány úgy emelné a minimálbér összegét, hogy a munkaadók számára elengednék a teljes iparűzési adót – így kezdi bejegyzését Karácsony Gergely a Facebookon. A főpolgármester az önkormányzatok kivéreztetéséről beszél, "Budapest teljesen ellehetetlenül" – írja.

"A kormány újabb elvonásokkal tenné tönkre az önkormányzatokat. ... A Fővárosi Önkormányzatnak az iparűzési adó az egyetlen bevételi forrása, és habár mélyen egyetértek azzal, hogy emelni kell a minimálbért, és segíteni kell a vállalkozásokat, de tegyék ezt a saját kontójukra, és ne az önkormányzatok kárára. A minimálbér emelésével keletkezett plusz adó ugyanis újabb bevételt jelent a kormány számára, miközben Budapest teljesen ellehetetlenül. Javaslom, inkább ne vadászati kiállításokra, luxusjachtokra és kastélyokra költsék az adófizetők pénzét, hanem érdemben segítség azokat, akik megszenvedték a válságot – áll a posztban.

"A kormány 2019, az önkormányzati választások óta arra használja hatalmát, hogy politikai bosszút álljon Budapesten. Ez az újabb szög a koporsón ékes bizonyíték arra, hogy ebben az országban sosem lesz béke, ha Orbánék maradnak" – véli Karácsony.