„Klubrádió
A lényeg

Hadházy nem tartja kizártnak, hogy megfigyelik

11/05/2022 14:38

| Szerző: Klubrádió

Súlyos történetről van szó az ellenzéki politikus szerint, mert egy jogállamban elképzelhetetlen volna bárkit is megfiygelni, akinek mentelmi joga van.

2022. május 11. A lényeg - 21.05.11. Hadházy Ákos
01:19
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, engedély nélkül figyelhettek meg embereket a budapesti rendőrfőkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években.  A célszemélyek között volt a mentelmi joggal rendelkező, független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, valamint a városligeti fák kivágása és a terület beépítése ellen tüntető Ligetvédők csoportjának több tagja és egy ismert celeb is – értesült a Blikk.A lap szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasításokat. A nyomozók követték a célszemélyek mozgását, és mindezt fotókkal, valamint videókkal dokumentálták.

Hadházy Ákos nem tartja kizártnak, hogy jelenleg is megfigyelik - ezt a politikus mondta a Klubrádiónak. Hangsúlyozta, egy ilyen megfigyelés semmiképp nem lehet törvényes, úgy, hogy a parlament nem adta ki a mentelmi jogát.

Azt is hozzátette, hogy az eset nem új keletű. Utalt arra, hogy korábban is figyeltek meg nemcsak politikusokat, és azzal, hogy a Pegasus-ügy miatt inkább hallgatnak az emberek, pont a hatalommal visszaélő személyeknek kedveznek.