„Támogassa

Furcsa arányok - háromszor annyit költ a kormány sportra, mint egészségügyre

7/12/2020 09:47

| Szerző: Klubrádió

Sportcélokra 140,2 milliárd forintot, egyházi célú hozzájárulás címén 103,2 milliárd forintot csoportosított át a kormány március óta. Ehhez képest egészégügyre szerény 50,7 milliárd forintot bocsátottak rendelkezésre. Mindezt pandémia idején.

A koronavírus-járvány hazai, márciusi megjelenésétől, pontosabban a veszélyhelyzet első átcsoportosításától kezdve összegezte a Magyar Közlönyben megjelent átcsoportosításokról szóló kormányhatározatokat az mfor.

A portál összesítésének célja az volt, hogy megtudják, milyen célokra és mekkora összeget csoprtosított át a kormány. A forrásokat a pandémia hatásának enyhítését szolgáló Gazdaságvédelmi Alapból, a rendkívüli kormányzati tartalékokból és a Központi Maradványelszámolási Alapból biztosították.

Koronavírus - A kecskeméti kórház intenzív osztály is felk
 
Kórterem járványban Fotó:
MTI/Bús Csaba
 

A kormányzati sportköltések egész kiegyensúlyozottan alakultak – írja a portál, hozzátéve, hogy akárcsak a teljesen leállt gazdaság, karatén, úgy a felszabadult hetek, hónapok alatt is az ágazat minden igényét kielégítette a kormány.

Sportcélokra, különösen létesítmén-fejlesztésre 140,2 milliárd forintot biztosított az Orbán-kormány. Egyházi célú hozzájárulás címén 103,2 milliárd forintot csoportosított át a kormány március óta. Ehhez képest egészégügyre szerény 50,7 milliárd forintot bocsátottak rendelkezésre. Mindezt pandémia idején.

Nem vitatva, hogy a sport területét sem hagyta érintetlenül a koronavírus-járvány, joggal merül fel a kérdés, vajon teljesen indokolt-e minden egyes tétel és költés? Nem kellettek-e volna azok a milliárdok más, nagyobb bajba került ágazatoknak, gazdasági szereplőknek? – teszi fel a kérdést a portál.