„Klubrádió

Fideszeseket is büntetne Kövér

30/10/2019 21:47

| Szerző: Klubrádió/Index

Nemcsak a független Hadházy Ákos, hanem a vele dulakodó fideszes képviselők büntetését is javasolja Kövér László, az Országgyűlés szintén fideszes elnöke - írja az index.

A csütörtöki házbizottsági ülés előtt, egy pótlólag megküldött levélben kezdeményezi Kövér László házelnök Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és több fideszes képviselő tiszteletdíjának csökkentését – közölte az Index

Az Orbán Viktor beszédét "Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott" és "Stop propaganda! Stop korrupció!" feliratú táblával megzavaró Hadházynak 329 ezer forinttal csökkentené a tiszteletdíját a házelnök, a Hadházyval összeakaszkodó fideszes képviselőknek pedig fejenként 50-50 ezer forintos megvonást javasolt Kövér. Emlékezetes, az ülésen Orbán Viktor megpróbálta kitépni Hadházy Ákos kezéből a tábláját, de nem sikerült neki. 

Érdekesség, hogy a büntetni javasolt képviselők között van Kubatov Gábor, a Fidesz egyik alelnöke és pártigazgatója is. A teljes névsor: Hadházy Ákos (független), Bánki Erik, Bíró Márk, Font Sándor, Hoppál Péter, Horváth László, Kerényi János, Kovács Sándor, Kubatov Gábor és Pesti Imre (mind Fidesz).

Kövér indoklása szerint Hadházy provokatívan viselkedett, és csak a fideszesek fellépése után állhatott helyre a rend az ülésteremben, de Kubatovék is megsértették magatartásukkal az Országgyűlésről szóló törvény szabályait.