„Klubrádió
A lényeg

Felmondott a hvg.hu három vezető munkatársa és Dezső András

18/04/2024 13:27

| Szerző: Klubrádió

Távozik a hvg.hu szerkesztőségéből Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő, a jobbkeze Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető. Dezső András is távozik.

Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő is felmondott. Windisch Judit napi turnusvezetőként dolgozott a lapnál. Rovó Attila a lap belföld rovatának volt a rovatvezetője. Ő tavaly érkezett a hvg.hu-hoz a Telextől. Rovó Attila és Windisch Judit, a 444-hez igazolnak.

Dezső András is távozik a hvg.hu-tól. A Media1 információi szerint a távozások bizonyos szervezeti problémákkal vannak összefüggésben, amelyek azt követően kerültek felszínre, hogy Dezső András beszámolt arról a kiszivárogtatott rendőri jelentésről, amely Varga Judit és Magyar Péter egy családi veszekedését dokumentálta. Magyar emiatt előbb lepropagandistázta a Pulitzer-emlékdíjas Dezsőt, de később visszavonta. „Lehet, hogy az, hogy propagandistának neveztem, túlzás volt” – nyilatkozta Magyar Péter. Ami magát a veszekedést illeti, állítása szerint a témáról mindent elmondott már és lezárta, majd megismételte korábbi állítását, miszerint soha nem bántotta gyerekei anyját.

HVG közben kiadott egy közleményt: A HVG vezetősége a napokban döntött a hetilap, a hvg.hu és a hvg360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról. A következő hetekben jelentős személyi változások is várhatók a szerkesztőség életében. A változások szükségességét jelzi, hogy az év második felétől távozik a szájt éléről Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő, és felmondási idejük letöltése után Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető is. Továbbá elhagyja a HVG szerkesztőségét Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa. 

A távozó kollégák pótlására a kiadó megteszi a szükséges lépéseket. A hvg.hu és a hvg360 vezetését átmenetileg Gergely Márton, a hetilap felelős szerkesztője veszi át július elsejétől, és így a HVG kiadványainak megbízott főszerkesztője lesz az integrációs folyamat lezárulásáig.