„Klubrádió
A lényeg

Borkai: Botlás volt a szexparti, de nem lépek vissza

7/10/2019 15:22

| Szerző: Klubrádió

Megbotlott, de polgármesterként nagyon jól teljesített, ezért nem lép vissza a polgármesterjelöltségtől – mondta egy videóüzenetben Borkai Zsolt, győri városvezető, akiről a napokban több kompromittáló, felvétel is megjelent, így egy szexvideó is.

A napokban róla megjelent felvételek több éve készültek, és részben manipuláltak, részben valódiak – mondta egy videóban Borkai Zsolt, Győr polgármestere, több nap után reagálva a róla interneten megjelent felvételekre, amelyek szerint egy jachton vállalkozók és fiatal nők társaságában szexpartin vett részt.

Borkai nem büszke a történtekre, és elsősorban a családjától szeretne elnézést kérni. Hibázott, és megbánta, de az utazását nem közpénzből finanszírozta, és soha nem élt illegális szerekkel – ahogy arra a felvételeket közlő blog névtelen szerzője utalt. Bármilyen ezzel kapcsolatos hír, csak manipuláció lehet, törvénysértést nem követett el. Az egész üggyel kapcsolatban pedig büntetőeljárás megindítását kezdeményezi – jelentette be a Győrplusz TV-ben felolvasott nyilatkozatában.

Borkai szerint politikai ellenfelei módszere, hogy botlását párhuzamba állítják a politikai teljesítményével, amelyeknek azonban az égvilágon semmi köze egymáshoz. Polgármestersége alatt Győr kimagaslóan teljesített, ezért nem adja fel, nem lép vissza a polgármester-jelöltségtől.

A Klubrádió több kérdéssel fordult a Fideszhez, de válaszul annyit közöltek, hogy a jachton készült felvételen vállalkozók és fiatal nők társaságában szexpartin résztvevő városvezető “magánéletének része az ügy”. Ezt pedig ezért nem kommentálják.