„Klubrádió

A PDSZ is csatlakozni fog az SZFE-s sztrájkhoz

15/09/2020 12:33

| Szerző: Klubrádió

Ha a Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozóinak sztrájkbizottsági tárgyalása nem vezet eredményre, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szolidaritását kifejezve jövő héten szintén sztrájkra hív. Orbánnak is üzentek, azt kérik, haladéktalanul jelölje ki azt a személyt, akivel egyeztethetnek a még elégséges szolgáltatásról. Az SZFE több oktatója is belépett a PDSZ-be.

2020. szeptember 14. Esti gyors - részlet 20.09.14. Nagy Erzsébet
07:49
00:00

Országos választmányi döntést hozott a PDSZ a színművészetis dolgozók tiltakozásának támogatására – mondta el Nagy Erzsébet a testület tagja és a tanári szakszervezet pécsi ügyvivője a Klubrádiónak.

Ha Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) sztrájkbizottsági tárgyalása nem vezet eredményre, akkor a szakszervezet szolidaritását kifejezve az egyetem függetlenségéért sztrájkba lépő hallgatók és oktatók mellett, szeptember 21-én kétórás sztrájkot hirdet.

A 444.hu idézi közleményüket. Mint írták, keddi nyilatkozatukkal egy időben Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordultak, azzal a kéréssel, hogy hatásköréből következően haladéktalanul jelölje ki azt a személyt, akivel a szolidaritási sztrájk ideje alatti még elégséges szolgáltatásról egyeztethetnek.

Nagy Erzsébet a Klubrádióban azt is elmondta, hogy az SZFE több oktatója belépett a PDSZ-be. Így az intézmény sztrájkbizottságának munkáját a szakszervezet jogsegélyszolgálata is segíti.

A beszélgetést, amelyben a PDSZ tagja az iskolai koronavírus elleni iskolai intézkedések visszásságairól is beszél, a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Esti gyors/Interjú nagy Erzsébettel
2020. szeptember 18.40
riporter: Hardy Mihály

 

 

 

Koronavírus - Mától indul a digitális oktatási munkarendre
 
 Illusztráció / Fotó: MTI/Vajda János