„Klubrádió
A lényeg

A Néppárti bölcsekkel tárgyalt Orbán Viktor Brüsszelben

18/10/2019 19:09

| Szerzők: KlubrádióNépszava

A Néppárti Bölcsek a Fidesz felfüggesztése óta azt vizsgálják, hogy a párt politikája megfelel-e pártcsalád által vallott elveknek és értékeknek – írja a Népszava.

A  tárgyalásról nem kívántak részleteket elárulni. Orbán Viktor utoljára júniusban  tárgyalt a tanáccsal,  ezen a megbeszélésen döntötték el, hogy munkacsoportokban folytatják a Fidesz tevékenységének az átvilágítását.A tanács egy jelentésben foglalja majd össze  ajánlásaikat az Európai Néppárt irányító testületeinek, amelyek döntenek a Fidesz tagságáról.

Még mindig be van fagyasztva a Fidesz néppárti tagsága. Manfred Weber szerint amíg nincs semmilyen fejlődés, addig ez így is marad. A néppárti frakcióvezető úgy fogalmazott a Euronews-nak,  az Európai Néppárt az értékek pártja, és mi megvédjük ezeket. Ezért fagyasztottuk be a Fidesz néppárti tagságát. Ez továbbra is érvényes. Ha nincs semmilyen fejlődés Magyarországon, akkor semmi nem fog változni.Arra , hogy lesz-e a Fideszről döntés a november 21-i zágrábi néppárti találkozón, Weber kitérő választ adott.