„Klubrádió
A lényeg

A kormánylapoknál Völner végrehajtói belharc áldozata lett

8/12/2021 14:54

| Szerző: Klubrádió

A végrehajtók belháborújának eshetett áldozatául Völner – legalábbis a Magyar Hírlap szerint, amely azt írja, hogy a kenőpénzes sztori a lemondott államtitkár körül valójában bosszú, amelynek hátterében az áll, hogy a kormány 2015-ben előírta a végrehajtóknak a jogi diploma megszerzését. Hasonló jelent meg a Magyar Nemzetben is. A címlapokra nem fért fel a korrupciós botrány.

A Magyar Hírlap saját információként tálalja a belharcot, amelynek hátterében szerintük az áll, hogy a kormány 2015-ben előírta a végrehajtóknak a jogi diploma megszerzését. A döntés a lap szerint több mint harminc, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar kötelékébe tartozó volt rendőrt érintett hátrányosan. A szervezeten belül harc indult a piac újraosztásáért.

A Magyar Nemzet szerint jelenleg 35 új végrehajtói hely kiosztása van napirenden (a teljes létszám 230 körüli), és ezzel kapcsolatban mindenki célkeresztbe került, aki eljárt az új pályázatok ügyében.

Mindkét lap azt írta, a kormány „eltökélt abban, hogy a végrehajtói pályázatokat végigvigye”, megtisztítsa a képzettség nélküliektől a végrehajtói kart.

A legfőbb ügyész azt követően kezdeményezte Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, hogy kiderült, kenőpénzeket fogadhatott el a végrehajtói kar már letartóztatott elnökétől. A fideszes képviselő kedden lemondott államtitkári posztjáról, de ügyvédje útján azt közölte: nem követett el bűncselekményt.

(via 24.hu, Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi)