„Támogassa

A Fidesz-székház erkélyén tiltakoztak az AVM aktivistái

28/03/2021 14:38

| Szerző: Mérce/Klubrádió

A lakhatási ügyekkel foglalkozó szervezet akciójának célja, hogy a kormánypárt elrendelje a rendkívüli veszélyhelyzet idejére a kilakoltatási moratóriumot.

Bemásztak a Lendvay utcai Fidesz-székház erkélyére A Város Mindenkié csoport tagjai, és molinókat feszítettek ki. A Mérce tudósítása szerint az egyik molinóra azt írták, „Én nem ilyennek képzeltem a rendet”, míg a másikra A zsoltárok könyvét megidézve azt, hogy Szolgáltassatok igazságot a nyomorultnak és szűkölködőnek!

A lakhatási ügyekkel foglalkozó szervezet akciójának célja, hogy a kormánypárt elrendelje a rendkívüli veszélyhelyzet idejére a kilakoltatási moratóriumot. A tiltakozás előzménye, hogy a Fidesz-KDNP kedden leszavazta Szél Bernadettnek a moratórium felfüggesztéséről szóló javaslatát, így április végétől újraindulhatnak az eljárások, és családok kerülhetnek utcára. A független képviselő erről egy videót is közzétett a Facebook-oldalán, amelyben Dr. Vejkey Imre, az Igazságügyi Bizottság KDNP-s elnöke azzal érvel, hogy ők nem csak Szél Bernadettet látják, amikor beszél, hanem a háttérhatalmat is, akinek a nevében beszél.