„Klubrádió
A lényeg

4, azaz négy egész plakáthelyet sikerült bérelnie a II. kerületi polgármesternek

23/04/2024 07:06

| Szerző: Klubrádió

"A kampány idejére sikerült 4, azaz négy (!) óriásplakát-helyet bérelnem.

Viszont a kampány idején sem szabad elfelejtenünk az igazán fontos dolgokat, ezért úgy döntöttünk, a négyből három plakáton inkább a személyi jövedelemadó 1+1 százalékának felajánlására hívjuk fel a figyelmet, és arra kérjük szomszédainkat, hogy támogassanak helyi civil szervezeteket és egyházakat.

Mi egész évben számíthatunk rájuk a bajban, segítenek egészen speciális élethelyzetekben, vagy éppen különböző eseményeket szerveznek, ahol erősödik közösségünk" – írta a Facebookon a II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely.

2013-ban rendeletbe foglalták, hogy kampányidőszakban plakátot elhelyezni magántulajdonban álló dolgon csak a tulajdonos vagy a bérlő előzetes hozzájárulásával lehet. Az Elmű odaadta az említett felületeket az ESMA-nak, ezzel a cég bérlővé vált, így az ő kizárólagos jogosultsága eldönteni, kinek adja oda a plakáthelyeket és kinek nem. A plakáthely tulajdonosát tehát nem köti a kiegyensúlyozott szolgáltatás kötelezettsége. Ez a jogszabály privilegizál, torzítja a tevékenységet, piaczavaró és mégis így született, mert a jelenlegi „uralkodó osztálynak” ez állt érdekében – magyarázta a helyzetet korábban a Klubrádiónak Magyar György ügyvéd.