„Klubrádió

A Szóljon hangosan az ének talán Soltész Rezső legtöbbet előadott dala. 1981-ben a Táncdalfesztiválnak köszönhetően ezzel a dallal robbant be a köztudatba, a szólókarrierje is ezzel kezdődött. A ma 78 éves énekes, szerző viszont nem szeretne csak a múlt sikereivel büszkélkedni, ezért újabb és újabb ötleteket valósít meg. Legutóbb a Szegedi Szimfonikus Zenekarral lépett fel nagy sikerrel. Erről felvétel is készült. De láthattuk filmben is, a Valami Amerika folytatásában.

Kun Ágnes Anna református lelkész, mezzoszoprán énekes még az érettségi előtt szerzett kántordiplomát, aztán elvégezte a teológiát, a Zeneakadémiát, nemrégiben doktorált teológiából. Azt vallja, a lelkek formálásában a lelkészség és az éneklés is segít.

Xantus Barbara színésznő új utakra "tévedt". A magányról, az egyedüllétről, a társas magányról elmélkedik, az alábbi gondolatokat járja körbe: van-e boldog magány, egyedüllét, jobb-e a társas magány, mint az egyedüllét? Kell-e boldog kapcsolatot hazudni? Mennyi kompromisszumot kell kötni egy "elég jó" kapcsolathoz? Mikor kell nemet mondani? Minderre választ kaphattunk a Klubdélelőtt műsorában.
 
A közösségi médiában elterjedt a hír, hogy Galkó Balázs színészt egy meghirdetett portási állásra nem vették fel. Ezt a történetet járjuk körül, és reméljük, a megoldás is megszületik ebben a szomorú esetben, hiszen a színész alacsony nyugdíja miatt kényszerült erre a lépésre.
 
December végén kisebb tömeg tüntetett Budapesten a Szépművészeti Múzeum előtt a művészettörténet tantárgy tervezett megszüntetése ellen, aminek főszervezője Raszler György volt. A művészettörténet tanár felolvasta a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományi Osztálya Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozását, amelyből egy kicsi részlet: "Elfogadhatatlannak, átgondolatlannak, rövid és hosszú távon egyaránt rendkívül ártalmasnak tartjuk a döntést, amely a képző-, ipar- és építőművészet több ezer éves múltjáról és kortárs alkotásairól úgy véli, hogy nem szerves részei az általános műveltségnek. Minthogy ezzel párhuzamosan a film- és médiaismeret oktatását is kivezetik a tantervből, a vizuális kultúra története, kortárs gyakorlata és elmélete teljességgel kívül kerül a gimnáziumi ismeretanyagon."
2024. január 20. Klubdélelőtt (2024. január 20., szombat 09:00)
161:51
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa