„Klubrádió

Vajon a hatalomnak milyen személyiségtorzító hatásai lehetnek, a miniszterelnök évek óta harcban áll az EU-val, miközben kevés ország részesült jobban az EU támogatásaiból, mint Magyarország. A New York Times így ír róla: akkora kockázatot jelent Orbán, hogy pszichológiailag elemzik Brüsszelben. A cikk szerint Brüsszelben van olyan elmélet is, hogy Putyin fizeti Orbánt. Vajon hogyan vélekedik minderről egy olyan magyar pszichológus, Dr. Varga Zoltán, aki évek óta szakmailag elemzi Orbánt. "Döbbenetes és árulkodó, ahogy nevetve mesélte egy '89 körüli felvételen, hogy mennyire utálta az édesapját". (A kisfilm Jávor István filmje, forrás: Indafilm)

DrMáriás, Máriás Béla nemcsak remek festő, most nyílt éppen kiállítása, a magyar-amerikai kapcsolatok javítása, nemzetstratégiai és kortársművészeti priorítás címmel, de mellette például ír is, és azt is jól tudja, hogy a világ legfejlettebb demokráciái hogyan működnek, erről még tanmesét is tart.

Dr. Tábor István műszaki doktor, multinacionális cégeknél volt sikeres vezető, majd miután a szeme romlani kezdett, kiderült, agydaganata van, megműtötték, és bár a műtét sikerült, de 54 évesen ebből már vakon ébredt fel. A visszailleszkedés és az új élet küzdelmeiről szívesen beszél és tart előadásokat. Változás és megküzdés a két kulcsszó. Szerencsés volt, mert munkatársai, főnökei visszavárták. El kell menni a falig!- ezt vallja. Úszik, síel, vakvezető kutyájával gyerekeket tanít.

Kalafszky Adriána szoprán énekesnő hányatott sorsú gyerekként már 5 évesen gyermekotthonban élt, aztán 14 évesen végleg állami gondozásba került. Menedéke mindig a zene volt. A Magyar Rádió Gyermekkórusában kezdte tanulmányait, majd Győrben tanult, és végül a Zeneakadémián oratórium-és dalének művész szakon szerzett mesterdiplomát. Posztgraduális képzésen vett részt Lipcsében, és Kanadában. 2013 óta több, főleg régizenei együttessel énekel itthon és külföldön. A Purcell Kórus tagjaként és szólistájaként rendszeres fellépője a hazai koncertéletnek. 2016 óta foglalkozik hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozásával.

Haumann Máté színész, aki az Oppenheimer Oscar esélyes szuperprodukció egyetlen magyar szereplője és Szilárd Leót alakítja a filmben. Azt, hogy Christopher Nolan filmjében szerepet kapott még édesapjával is meg tudta osztani, akit ezzel természetesen nagyon boldoggá tett. "Gyerünk Haumann!"- ez volt Haumann Péter szállóigévé vált mondása, amely Máténak is segít minden helyzetben.

2024. február 03. Klubdélelőtt (2024. február 03., szombat 09:00)
160:57
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa