„Klubrádió

Balázsovits Lajos három hónappal ezelőtt, hosszú betegség után örökre megpihent. A temetésén –szintén színész – lánya, Balázsovits Edit is búcsúzott tőle. Beszéde után a gyászoló barátok, kollégák és a család megtapsolták Editet. Pontosan így tervezte a Nemzet színésze is a búcsúztatóját. Megbeszéltük Edittel, hogy egyszer majd a Klubrádió hallgatóival is megosztja gondolatait, érzéseit  az édesapjáról, a színészről, színház igazgatóról, a nagybetűs Emberről. Ennek a mostani adásban jött el az ideje.

Valló Péter rendező egy mondata, no, nem a zsarnokságról, hanem a jelenről, a politikáról: „Akik most vannak hatalmon, úgy jutottak előre, hogy lenullázták az előttük lévőket, akik szintén úgy jutottak előre, hogy lenullázták az őket megelőzőeket. Nyomtalanul eltüntetni az előzőt, ahelyett hogy építenénk rá. Vigyázat, kedves maiak! Az utánatok jövők is így tesznek majd!”

Király Kinga Júlia, író, műfordító, évek óta az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumának megbízásából kutat Olaszországban, általa most megismerhetjük, hogyan élték meg Erdély visszacsatolását a zsidó közösség tagjai, milyen út vezetett a magyar honvédség bevonulásától a közösség elpusztításáig és, hogyan próbálták újraépíteni a túlélők az életüket.

É. Szabó Márta, Érdi Márta, Cimbora Márta… Ki hogyan ismeri és szólítja. Cimbora, hiszen az egykori népszerű televíziós műsornak, a Cimborának volt a szerkesztője. Érdi, mert a férje, Érdi Sándor, a fia, az ismert zongoraművész, Érdi Tamás. Szabó pedig a lánykori neve. Anya, feleség, televíziós szerkesztő, akit a 80. születésnapján köszöntöttünk.

Korzenszky Klára, a Klárisok zenekar énekesnője civilben klinikai szakpszichológusként dolgozik, az égési sérüléseket szenvedett gyerekek pszichés gyógyításával foglalkozik a Bethesda Gyermekkórházban. Nemrégiben különleges mentorprogramot indított, az ötlet egy betegüktől eredt, aki fölmászott a vonat tetejére és megrázta az áram. Míg náluk a kórházban gyógyult, megfogadta, ha fölépül, tenni fog azért, hogy ilyesmi ne történhessen meg senki mással. 

2023. október 21. Klubdélelőtt (2023. október 21., szombat 09:00)
157:08
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa