„Klubrádió

Fullajtár Andrea színésznőt beválasztották a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagjává.  Székfoglaló előadását a Katona József Színház Kamrájában tartotta meg. Az est első részében Az átnevelhetetlen című monodrámát játszotta el, majd Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő, történésszel járták körül a darab témájához kapcsolódó kérdéseket.

Karikó Katalin Nobel-díjas magyar-amerikai kutatóbiológus, biokémikus egy teljes délutánt áldozott az idejéből a Magyar Tudományos Akadémián arra, hogy találkozzon az újságírókkal, az iránta érdeklődőkkel. A majd' háromórás beszélgetésből adtunk ízelítőt.

Harcsa Veronika tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem műszaki informatika szakán kezdte, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-ének szakán diplomázott, később pedig mesterdiplomát szerzett a Brüsszeli Királyi Konzervatóriumban. Október 8-án született, akkor, amikor a dalszerzők napja van. Így kettős az ünnep, egyrészt a születésnapja alkalmából, másrészt mint énekest és dalszerzőt köszöntöttük.
 
Eörsi István halálának 18. évfordulóján rá emlékeztünk Kőrössi P. József költő, íróval, aki úgy tartja,hogy  Eörsi egész életében büszke volt emberi és írói szabadságára, életerejére. És jöjjön néhány mondat Eörsitől is, miután megírta „Leukémia kisasszonyhoz” címezve betegsége történetét.
 
„Egészen botrányos körülmények uralkodnak a „Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye” pszichiátriai otthonban, amelyet a köznyelv szentgotthárdi otthonnak hív. Ez talán az EU legnagyobb ilyen jellegű intézménye, ahol jellemzően budapesti pszichiátriai betegeket látnak el. Az intézményben poloskainvázió tört ki, az eddigi igazgatót elbocsátotta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. De az idáig vezető folyamat nem a poloskákkal kezdődött, hanem az állammal” – vezette fel a Jelen az intézményt 2011-2016 között vezető Dr. Kapócs Gáborral készült interjúját – vele beszélgettünk.
2023. október 14. Klubdélelőtt (2023. október 14., szombat 09:00)
153:54
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa