„Klubrádió

Varnus Xavért a New York Times az orgona Horowitzának nevezte, a francia Figaro az orgona Paganinijének, míg más Glenn Gouldhoz hasonlította. Egy neves kanadai kritikus viszont azt mondta róla, magabiztos csodagyerek, a maga nagyon is saját zenei lelkével, stílusával. Az orgonaművész YouTube-csatornája eddig közel 35 milliós nézettséggel büszkélkedhet.

Karalyos Gábor a közösségi médiában Vegán Hegylakóként is ismert színész így vall a mostani életéről: “ A terasz a színpadom, a kert a díszletem, és ugyanúgy történeteket mesélek, melyek, ha valaki nyitott rájuk, szebbé tehetik mások életét. Játékos alkat vagyok, ha nem a szerepeimben, akkor a ház burkolatával vagy a konyhában, főzés közben játszom, de játszani szorongva nem, csak önfeledten lehet.”

Milbacher Róbert Litera-díjas író, Nagybajomban töltötte a gyerekkorát, a felmenői, nagyszülei révén nagy „tudósa” a paraszti világnak, és egy mára nyomtalanul eltűnt szlavóniai telepes falu életének. Nagyanyja küzdelmes életének is tanúja volt gyerekkorától egészen annak halálos ágyáig.

Dr. Pomuczné Nagy Ildikó a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium egykori tanára, 22 évig tanított az iskolában, majd rövid időre a Sarkad városában működő Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium igazgatója lett. A város korábbi fideszes polgármestere ugyanis leváltotta, és hiába nyert jogerősen pert a tanárnő az önkormányzat ellen, azóta Békés megyében nem kap állást. Így ingázik Budapest és Gyula között. Egyébként  tavaly a Cambridge-i, idén az Oxfordi Egyetemen egy matematikai konferencián volt előadó!

Nádor Éva közgazdász, író, a Micsoda Évtizedek! Budapesti zsidó polgárok című könyve egyenes folytatása korábbi hasonló témájú köteteinek, a Csillagos házak-nak, a Csillagos életek-nek és az Öröm fényei-nek. Új könyvében a szerző azt mutatja be, milyen kiemelkedő szerepe volt a zsidóságnak abban, hogy az 1873. évi egyesítés után Budapest rövidesen egy modern világváros lett. Budapest városképének modernizálódása, világvárossá válása nem történhetett volna meg a gazdasági alapok, a finanszírozás megteremtése nélkül.
2023. november 11. Klubdélelőtt (2023. november 11., szombat 10:05)
160:48
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa