„Klubrádió

Dr. Karsai Dániel alkotmányjogász, ügyvéd, gyógyíthatatlan ALS, /amiotrófiás laterálszklerózis/ betegségben szenved. Tavaly augusztusban szembesült a halálos diagnózissal, idén szeptemberben pedig bejelentette, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul, mert szerinte az élet végi döntések meghozatalának teljes magyarországi tilalma alapvető emberi jogokat sért. A méltó halálért harcol. Ha sikerrel jár, akkor sorstársai életét is megkönnyíti. Ő maga egyelőre nem szeretne élni az eutanázia lehetőségével, elfogadta az állapotát, és ameddig szellemileg tökéletes állapotban van, élni akar!

Debreczeni Ferenc (Ciki) Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, az Omega együttes dobosa, 2022-ben új zenekart alapított Omega Testamentum néven a magyar könnyűzene történetének egyik legjelentősebb zenekarának, az Omegának az emlékére.

A. Dobos Éva a 2023-as év irodalmi Nobel-díjas Jon Fosse norvég író könyveinek fordítója, ő maga is több évtizede Norvégiában él.  A visszahúzódó íróval személyes kapcsolatot is ápol, amit kevesen mondhatnak el magukról.

Gazda István tudománytörténész, tanár, a Magyar Tudománytörténeti Intézet igazgatója, diákjai egykor így jellemezték: elképesztő memóriája, bravúros  előadói képessége, el nem apadó humora van. Hajdan megjelent könyvének címe: Mit ér a tudós, ha magyar? 75. születésnapján köszöntöttük.

Dr. Duda Ernő a Szegedi Tudományegyetem professzor emeritusa, virológus, molekuláris biológus, Karikó Katalin egykori mentora, munkatársa, akinek abban a megtiszteltetésben lehetett része, hogy ott volt az idei Nobel-díj átadáson.

2023. december 23. Klubdélelőtt (2023. december 23., szombat 09:00)
153:15
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa