„Klubrádió

Dr. Gyarmati Andrea olimpiai ezüstérmes úszó, Európa-bajnok, orvos, Székely Éva olimpiai bajnok úszó és Gyarmati Dezső olimpiai bajnok vízilabdázó lánya. „Voltam a Székely–Gyarmati házaspár kislánya, Móci édesanyja, a férjeim felesége, és bajnoknő meg doktornő, meg néha az iskolában Hesz anyuka…De vajon ki vagyok én? – kérdezte blogjában.

Kállai Katalin drámaíró, műkritikus, galériaalapító, 2018-ban a loft lakásokká alakított 9. kerületi Gizella Malom lakóközösségének segítségével kortárs szabadtéri galériát nyitott. A 19 üres keret többségébe gondos válogatás után már kerültek képek, sőt, néhány szobor is helyet kapott mellettük.

Koltai Róbertet és a filmjeit nem kell bemutatni, csak egyet mondok a 80 film közül, amiben szerepelt, amihez valamilyen formában köze van: Sose halunk meg. És ott van a több száz színdarab, amiben játszott. A Jászai Mari-díjas érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját a 80. születésnapján köszöntöttük, de nem egyedül érkezett a beszélgetésre, hanem a párjával, a róla szóló könyvek szerzőjével szerkesztőjével, írójával, Gaál Ildikó rendezővel, aki egyben kolléganőnk is.

Gaál Ottó és lánya, Luca, két nyelvzseni, az apa 27 nyelvből tett nyelvvizsgát, számos nyelvkönyv szerzője, és számtalan diák sikeres felkészítője, de legnagyobb sikerét a lányával érte el, aki 24 évesen a Cambridge-i egyetem doktorandusz hallgatójaként az első magyar, aki ilyen fiatalon a világviszonylatban a harmadik legrégebben működő Cambridge-i egyetemen oktathat.

Rédei Évával a Láng Téka könyvesbolt vezetőjével és Nyáry Krisztián íróval, irodalomtörténésszel évet értékeltünk, a középpontban természetesen az irodalom és a kultúra.

2023. december 16. Klubdélelőtt (2023. december 16., szombat 09:00)
155:20
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa