„Klubrádió

Lengyel L. László 27 évet töltött a Népszabadságnál, ebből – kétéves szünetet leszámítva – 17 évig volt vezető pozícióban. Előtte, a '80-as években a harmadik világ országaiban volt kiküldött tudósító, többek között járt etióp menekülttáborokban és olyan háborús helyszíneken, mint Afganisztán, Angola vagy Mozambik.

Ádám Zoltán, a Corvinus egyetem docense, az egyetemen történt vizsgabotrányról mesélt, arról, miként nyúltak egyetemi vezetők át a feje felett, hogyan vizsgázhatott le egy diákja ezután úgy, hogy arra a mindenki másra vonatkozó szabályok szerint nem lett volna módja. „Bejött a hallgató édesanyja az egyetemre, és az egyik szemináriumom végén egyszer csak ott állt előttem a teremben, bemutatkozott és elkezdett amellett érvelni, hogy az ő gyerekét vizsgára kell bocsássuk…a hölgy kvázi megfenyegetett: azt mondta, hogy az ő férje nagyon fontos ember, és nem lenne jó, ha neki kellene beleavatkoznia ebbe az ügybe."

Ki nyer ma, Czigány Györggyel? Az idősebbek közül ki ne emlékezne a műsorra, és a műsorvezetőjére? Az Erkel- Liszt- és József Attila-díjas írót, költőt, zenei rendezőt, műsorvezetőt, érdemes művészt 92. születésnapján köszöntöttük.

Ugyancsak 92. évében köszöntöttük Keleti Éva fotográfust, aki egy percig nem pihen, még mindig fotózik, dolgozik, nemrégiben nyílt kiállítása, Amit még nem láttatok címmel. 

Hatala Csenge író, kutató, dokumentumkötetek szerzője, a Hírzárlat című tényregényéből a közreműködésével például Bécsben kamaraopera készült. Balassagyarmaton megkapta a Fiatal Példakép díjat. 

2023. augusztus 19. Klubdélelőtt (2023. augusztus 19., szombat 09:00)
160:29
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa