„Klubrádió

Bajnok volt, és mindig győzni akart. Most feladta. Január 24-én, ötvenegy éves korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. Rá emlékeztünk edzőjével, Vereckei Istvánnal, a magyar tornaválogatott korábbi szövetségi kapitányával.

Dr. Gödölle Zoltán kardiológus most megjelent könyvének címe Rejtőzködők klubja, amelyben emléket állít vicces és kevésbé vicces történetekkel régi iskolájának.

Almási Tamás Kossuth-, Balázs Béla-díjas filmrendező nevéhez olyan dokumentumfilmek fűződnek, mint a rendszerváltozás folyamatát ábrázoló Ózd-sorozat vagy a lombikbébiprogramban részt vevőkkel forgatott Sejtjeink vagy a Puskás Hungary. Az idei Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon életműdíjjal tüntették ki.

Még soha nem készült olyan összegzés a magyar tudományos élet teljesítményéről, mint az az immár elérhető, online összeállítás, amelyet több mint két és fél évnyi munkával állított össze a Magyar Tudomány folyóirat szerkesztőbizottságának vezetésével mintegy harminc kutató. Az összeállítás előzményeiről, a munkáról és annak eredményéről Falus András akadémikus, a Magyar Tudomány főszerkesztője beszélt.

Dr. Borbély Zoltán, az ügyészség egykori szóvivője évek óta már a másik oldalon, ügyvédként szolgál. Beszélgettünk a betegségéről, hogy egyik percről a másikra lebénult az arca, hogy tudott így helytállni a munkában, de szóba hoztuk Szilágyi Liliána ügyét és a Hableány tragédiáját is.

Oláh Anikó évtizedek óta dolgozik az egészségügyben műtősként, nővérként, és a legkritikusabb időkben is helyt állt. Nemrégiben a Covid-járvány Semmelweis-díjas hőse címet kapta meg.

 

2022. január 29. Klubdélelőtt (2022. január 29., szombat 09:00)
159:25
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa