„Támogassa

Témáink, vendégeink:

- Megcsókolt élet címmel jelent meg Czibak Ilona első könyve. A roma származású írónő saját sorsán keresztül mutatja be szülőfaluja cigánylakosságának életét. „Apám analfabéta volt, aki az egész életét végigdolgozta. Hétköznapjai munkával teltek, hétvégéken pedig zenélt, és nem jutott neki egyetlen nap nyaralás sem...”- írja.

- Esterházy Marcell kiállítása, a FACTUM az alábbi kérdéseket feszegeti képeken keresztül: Hitchcock "Észak-Északnyugat" című filmjében elkövetett gyilkosság, az 69-es holdraszállás, politikusok, akik heves gesztusokkal beszélnek. A kézmozdulatok, a kéz jelentősége, amely soha nem hazudik, hiszen ösztönösen mozog.

- Mit tesz a koronavírus az aggyal? A Covid-19-et főként légzőszervi betegségként ismertük meg, de egyre több bizonyíték utal arra, hogy a fertőzés és annak hatásai más szerveket, köztük az agyat is súlyosan érinthetik. Dr. Dénes Ádám agykutató és társai a világon az elsők között vizsgálnák koronavírus-fertőzésben elhunytak agyát. Eredményeik a korábbiaktól eltérő kezelési módszerekhez vezethetnek.

- Prof. Karl Bardosh filmrendező, egyetemi tanár, Bárdos Károlyként született Budapesten, 1970-ben disszidált Amerikába. Filmjei közül a legbüszkébb az Erőltetett menet című filmjére, amit magyarokkal közösen készített Radnóti Miklósról.

- Verrasztó Zoltán olimpiai ezüst és bronzérmes, világbajnok úszó, sportpályafutása mellett elvégezte az orvosi egyetemet, kiváló sebész lett. Az olimpiáról, és Hosszú Katinkáról is kérdeztük. Nemrégiben ezt nyilatkozta az úszónőről: „Nincs itt semmi rejtély, nem a formaidőzítéssel volt a gond, egyszer minden extraklasszis pályafutása a végére ér, de én azt hittem, ez az olimpia még benne van... Ennyi volt. Szerintem nem kéne őt piszkálgatni, háromszoros olimpiai bajnok, ezért hála és elismerés jár neki, ha egy kicsit vicces akarok lenni, egy puszi a fenekére, és köszönjük szépen a szép éveket.”

- Dr. Bálint György, Bálint gazda, az ország kertésze, 101 évesen, egy évvel ezelőtt ment el. Szakmailag, emberileg feledhetetlen, óriási szellemi hagyatékot hagyott maga mögött. Vendégem az özvegye: Récsey Antónia.

2021. július 31. Klubdélelőtt (2021. július 31., szombat 09:00)
151:42
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa